Harry Potter nélkül is a végtelenségig folytatják a sorozatot

Legendás állatok és megfigyelésük
Vágólapra másolva!
A Marvel- és a Star Wars-filmek után a Harry Potter világában játszódó produkciókból is egy soha véget nem érő sorozatot akarnak csinálni. Erre utal legalábbis J. K. Rowling bejelentése, hogy a novemberben érkező Legendás állatok és megfigyelésük négy további részt fog kapni. A második epizód 2018-ban, a harmadik pedig 2020-ban jön majd ki, és ha minden a terv szerint megy, 2024-ben is befut egy film, szám szerint az ötödik, amely ebben a világban fog játszódni. Nézze meg a fantasyhoz kiadott legújabb kedvcsinálót!
Vágólapra másolva!

A Legendás állatok és megfigyelésük eredetileg egy 2001-ben megjelent fiktív tankönyv volt, amely a Harry Potter-könyvek világában fellelhető mágikus lényeket rendszerezte. A könyv kitalált szerzője, Göthe Salmander lett az azonos című film főszereplője. Ahogy azt már az előzetesekben is láthattuk, ő érkezik meg New Yorkba, és szabadulnak ki a bőröndjéből a mágikus lények.

A jelek alapján a stúdió és J.K. Rowling étvágya fokozatosan nőtt meg. Az írónő először egy forgatókönyvet írt a fiktív tankönyv alapján. Aztán trilógiáról, most pedig már egy ötrészes sorozatról beszélt.

Tisztán pénzügyi szempontból érthető a stúdió azon szándéka, hogy a végtelenségig akarja húzni a Harry Potter-filmeket, akár még úgy is, hogy Harry Potter nem szerepel az újabb részekben. A szemüveges varázslótanoncról szóló nyolc részből álló sorozat világszinten 7,7 milliárd dollárt termelt, most Göthe Salmanderből akarnak egy pénzmágnesként működő hőst csinálni. Most arra tippelnénk, hogy ameddig elég pénzt hoznak, addig nem hagyják abba a Potter világában játszódó filmek készítését.

Eddie Redmayne a Legendás állatok és megfigyelésük című filmben Forrás: InterCom

Ez egy új történet – szögezi le J.K. Rowling a filmhez kiadott legújabb kedvcsinálóban, aztán azzal izgatja fel a rajongókat, hogy a nézők csodálkozni fognak, milyen módokon kapcsolódik a Legendás állatok és megfigyelésük a Harry Potter-könyvekhez.

Csütörtökön este pár száz rajongónak levetítették a film első tíz percét, amely meglepetésre nem New Yorkban, és nem Salmanderrel kezdődik el, az első jelenetsorban Gellert Grindelwald támad meg egy kastélyt Európában.

J. K. Rowling Forrás: NurPhoto/Dennis Van Tine/Photoshot/NurPhoto/Dennis Van Tine

Valószínűleg ez a magyar keresztnevű varázsló lesz az új sorozat főgonosza, rá gondolhatott Rowling, amikor arról mesélt, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük-ben és folytatásaiban egy varázsló akkora hatalomra tesz szert, hogy már a fennálló világrendet is veszélyezteti.

Grindelwald mellett más okból is van félnivalója a varázslótársadalomnak, a húszas évek New Yorkjában tombol a mágiaellenesség, sokan inkább titkolják a varázstudományukat, csak ne érje őket hátrányos megkülönböztetés a muglik részéről. Sokkal többről van itt tehát szó, mint hogy Göthe táskájából kiszabadul pár mágikus lény, és minél hamarabb be kell őket fogni.

Ezra Miller és Colin Farrell a Legendás állatok és megfigyelésük című filmben Forrás: InterCom

Az i09 beszámolója szerint a Legendás állatok és megfigyelésük első tíz perce gyönyörűen néz ki, és még úgy is rögtön beszippantja a nézőt, ha amúgy tisztában vagyunk azzal, hogy New York nem így nézett ki a húszas években. A filmet november 17-től vetítik a magyar mozik.