Jennifer Lawrence már Magyarországon van

'Joy' New York Premiere ENTERTAINMENT Geisler Fotopress Geisler-Fotopress Schauspieler Schauspielerin ACTOR ACTRESS celebrities CELEBRITY ACE SQUARE FORMAT
Jennifer Lawrence attends the 'Joy' New York premiere at Ziegfeld Theater on December 13, 2015 in New York City./picture alliance
Vágólapra másolva!
Jól kezdődik az év a magyar filmrajongóknak: hazánkba érkezett Jennifer Lawrence, a következő hetekben a Red Sparrow című kémfilmet forgatja majd nálunk. Szexi orosz kémként Joel Edgertont próbálja meg elcsábítani, és fontos titkokat kiszedni belőle. Vajon ő is olyan közvetlenül fog viselkedni, mint Harison Ford? Lawrence legjobb barátnője már közzé is tett egy ironikus megjegyzéssel ellátott fotót Budapest éjszakai látképéről.  
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptemberben itthon az Origo Filmklub írta meg először, hogy Jennifer Lawrence 2017 elején Magyarországon fog forgatni. Most a színésznő egyik rajongói twitterén azt írják, hogy már meg is érkezett hazánkba a Red Sparrow című kémfilm forgatása végett.

Lawrence legjobb barátnője, Laura Simpson már képet is posztolt az éjszakai Budapestről az Instagramra, azzal a ironikus szöveggel, hogy "borzasztó látvány, megfájdul tőle a szemem". Az éhezők viadala színésznője őt vitte el a 2014-es Oscar-gálára, abban az évben az Amerikai botrány miatt volt versenyben a díjért.

Terrible view. Hurts my eyes.

Laura Simpson Ternosky (@lauragram) által közzétett fénykép,

A napjainkban játszódó filmben egy orosz ügynököt játszik el, aki balett-táncosból vált Vlagyimir Putyin titkosszolgálatának egyik legjobb kémjévé. Dominika Egorovát a csábítás művészetére képezték ki, akinek egy fiatal és ambiciózus CIA-tisztet kell most az ujja köré csavarnia. A férfi fontos titok tudója, ő a tartótisztje MARBLE-nek, az orosz titkosszolgálatba beépült magas rangú téglának.

Jennifer Lawrence az X-Men: Apokalipszis londoni premierén 2016 májusában Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Richard Goldschmidt

Rutinfeladatnak indul mindez a szexi ügynök számára, ám a két kém vonzódni kezd egymáshoz, és ezzel a karrierjük mellett az életüket is veszélybe sodorják. Egorova amerikai kollégáját Joel Edgerton alakítja, aki az Animal Kingdom - A rettegés birodalma című kőkemény ausztrál gengszterfilmmel vált keresett színésszé. A Warrior - A végső menet-ben Tom Hardy testvérét formálta meg, tavaly a magyar mozikban is bemutatták első rendezését, Az ajándék című thrillert.

Australian actor Joel Edgerton smiles on May 16, 2016 during a photocall for the film "Loving" at the 69th Cannes Film Festival in Cannes, southern France. / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A Red Sparrow Jason Matthews azonos című bestsellerén alapul, a film premierét 2017. november 10-re tűzték ki. A Twitter-bejegyzést a 24.hu vette észre.

Matthews harminchárom éven át dolgozott a CIA kötelékében, számos külföldi állomás vezetője volt, kelet-európai, közel-keleti és Karib-térségi műveletekben is részt vett, John Le Carréhoz hasonlóan ő is a saját élményeiből kiindulva foghatott neki a kémregénye megírásához. A könyvet a film jövő novemberi premieréhez időzítve fogja kiadni Magyarországon az Agave.

A Red Sparrow két kiadásának borítója Forrás: Simon & Schuster

A Red Sparrow cselekménye Oroszország, Finnország, Görögország, Olaszország és az Egyesült Államok érintésével bomlik ki. Magyarország Oroszországot helyettesíthetné a legkönnyebben, de azok után, hogy az Inferno forgatásán Firenze és Isztambul helyett ugrott be Budapest, a Mentőexpedíció-ban pedig a kínai űrügynökség központját alakította a Művészetek Palotája, bármi elképzelhető. Legutóbb Charlize Theron forgatott nálunk kémfilmet, a The Coldest City-ben Berlint helyettesítette Budapest.

Lawrence régi ismerősével fog Budapestre látogatni: a Red Sparrow rendezőjével, a névrokon Francis Lawrence-szel ez már a negyedik közös filmjük, a férfi három epizódját jegyezte a négy részből álló Az éhezők viadala-sorozatnak.

Jennifer Lawrence és Francis Lawrence Az éhezők viadala utolsó részének forgatásán Forrás: Lionsgate

Az Oscar-díjas színésznő legutóbb a Fekete hattyú-ért Oscarra jelölt Darren Aronofskyval készített filmet. A Mother forgatásán annyira egy hullámhosszra került Lawrence és a rendező, hogy azóta is együtt vannak. Január 2-án New York-ban egy kiskutyát sétáltattak együtt a Popsugar lesifotója alapján.

Aronofsky amúgy szinte biztos, hogy mesélt barátnőjének a magyar filmekről, mivel nagy rajongója Jancsó Miklósnak. A pankrátor rendezője még 2008-ban, a velencei filmfesztiválom mesélte az Origo Filmklub riporterének, hogy nagyszerű embernek tartja Jancsót, aki egy éven keresztül tanította őt a Harvardon.