Kristen Stewart szabadulna Bellától

Vágólapra másolva!
Háromrészes sorozatban vizsgáljuk meg, hogy miként alakul az Alkonyat-saga három legnagyobb sztárjának pályája és népszerűsége a vámpíros filmsorozat indulása óta. Kristen Stewarttal kezdünk, aki szemmel láthatóan legszívesebben megszabadulna már Bellától: prosti-, rocker- és transzszexuális-szerepet vállal, külföldre menekül, és a paparazzók tolakodását megerőszakoláshoz hasonlítja.
Vágólapra másolva!

Utálja a népszerűséget

Kristen Stewart Los Angelesben nőtt fel, a szülei a filmiparban dolgoznak (apja tévés színpadmester, anyja filmforgatásokon naplóvezető), mégis az alkonyatos srácok közül ő az, aki a legkevésbé tudja kezelni a hirtelen nyakába szakadt hírnevet. A vele interjúzó újságírók többsége külön bekezdést szentel annak, hogy Stewart mennyire zavart és inkoherens beszélgetés közben, és a rajongók egy része is neheztel rá, amiért nem repked boldogan, amikor körbetömegelik. Az utóbbi időben úgy tűnt, mintha kicsit kezdene belejönni a tinisztár-szerepbe, de amikor a paparazzók nyomulását megerőszakoláshoz hasonlította, sikerült megint magára haragítania egy csomó embert, és jöhetett a nyilvános bocsánatkérés.

Forrás: [origo]
Kristen Stewart június 16-án a Napfogyatkozás római díszbemutatója előtt

Nem csoda, hogy egyáltalán nem fekszik Stewartnak a szerep, amit Hollywood rá akar erőltetni: őt az olvasás, a fotózás, hosszú távon pedig főleg az írás érdekli, nem pedig a celeblét. Arra is idejében rájött, hogy Hollywoodon túl is van világ, elutazott például Botswanába is, hogy többet tudjon meg az országról. Jelenleg állítólag házat akarnak venni Robert Pattinsonnal Wight szigetén, mert Nagy-Britanniában még mindig sokkal kevésbé zaklatják őket, mint az USA-ban.

Prostival hagyná hátra Bellát

Stewart két filmet forgatott mióta beindult az Alkonyat-sorozat (az Adventureland-et ugyan később mutatták be, mint az Alkonyat-ot, viszont korábban készült, Catherine Hardwicke a forgatásán hallgatta meg Stewartot Bella szerepére), a Welcome to the Rileys-t és a The Runaways-t. A Welcome to the Rileys-ról már jó előre tudni lehetett, hogy a bájos Bella átvedlik benne kiskorú kurvává, az viszont csak a bemutató után derült ki, hogy Jake Scott (Ridley fia) filmje komplett marhaság. A legtöbb kritikus gyomra és józan esze nem vette be a sztorit a lányuk halála miatt búsuló házaspárról (James Gandolfini és Melissa Leo), akik egyszer csak a lányukká fogadják Stewart sodródó prostifiguráját, de volt, akinek pont ez a film kellett hozzá, hogy meglássa a színésznőt Stewartban.

Fotó: [origo]
Kristen Stewart a Welcome to the Rileys című filmben

A paparazzók hónapokon keresztül Ziggy Stardustosra vágott, feketére festett hajjal fotózták Stewartot, aki Joan Jettet alakította a The Runawaysről, a 70-es évekbeli csajbandáról szóló filmben. A menő videoklip-rendező, Floria Sigismondi filmrendezői bemutatkozása jó nagyot bukott, de a zenés film a Welcome to the Rileys-hoz hasonlóan ékesen tanúskodik arról, hogy Stewart megpróbál szerepválasztásaival kitörni a Twilight-skatulyából, és a lehető legmesszebb kerülni a vámpírszerelme után ácsingózó leányzó figurájától.

Rizikós szerepekben utazik

Stewart állítólag nagy rajongója a beat-irodalomnak, úgyhogy nem túlzottan meglepő, hogy elvállalta Walter Salles Úton-adaptációjában Mary Lou (ő volt Kerouac barátjának, Neal Cassadynek az első felesége, aki tizenhat évesen ment hozzá a tizenkilenc éves fiúhoz) szerepét. Ez még úgy két évvel ezelőtt történt, de a Twilight-saga nem tántorította el Stewartot, azóta is türelmesen várta, hogy a kisköltségvetésű film megvalósuljon - most úgy tűnik, augusztusban még a Hajnalhasadás előtt leforgathatják.

http://media.mtvnservices.com/mgid:uma:video:mtv.com:528759
Kristen Stewart az MTV-nek nyilatkozik a tervezett Úton-filmről

Stewartnak van egy másik szerelemprojektje is, de úgy fest, az Alkonyat-hírnév még nem elég ahhoz, hogy pénzt vágjanak hozzá egy ennyire rizikós filmre: a K-11 az anyukája első rendezése lenne, egy börtöndráma, amiben Stewart egy nővé operált transzszexuális férfit alakítana, valószínűleg alkonyatos kolléganőjével, Nikki Reeddel együtt. Stewart szerint az Alkonyat nem könnyíti, hanem nehezíti a pénzszerzést, mert "senki sem akarja Bellát ilyennek látni". Ha ez nem is lesz könnyű menet, nyilvánvaló, hogy Stewart az izgalmas szerepekre mozdul, és eljöhet még az a nap, amikor a neve elég lesz ahhoz, hogy egy stúdió zöld utat adjon egy kevésbé kommersz filmtervnek.