A zombikat vagy a viszkis rablót mentse meg Andy Vajna?

balaton magyar filmtervek
Vágólapra másolva!
Egy éve áll a magyar filmipar, de Andy Vajna irányításával állítólag hamarosan újraindul. A magyar filmesek eközben tele vannak tervekkel: jönne Toldi Miklós mint szuperhős, varázslények találkoznának a cigánygyilkosságokkal, folytatódna az S.O.S. Szerelem! és egy tizenéves srác megtanulna repülni. A cikkben és a cikk mellett a jobb oldalon lehet szavazni arról, melyik filmet kellene a legsürgősebben megcsinálni.
Vágólapra másolva!

Balatoni tengeralattjáró

Forrás: CHB / Brigitte Szirmai

Nagypál Orsi (Paktum, Hidegzuhany) első nagyjátékfilmje a 80-as években játszódik a Balaton partján, és egy tizenegy éves kisfiú szemszögéből mutatja be a keletnémet-nyugatnémet találkozásokat, és a bomlóban levő rendszert. Bővebben a filmtervről.

256201outform.html400350


* * *

Az ember, akit nem lőttek le

Forrás: [origo]

A kiváló A nyomozó óta kitartó kíváncsisággal várjuk Gigor Attila második nagyjátékfilmjét, amelyben ígérete szerint megint nagyon sokan meg fognak halni. A tervek szerint Dél-Afrikában forgó, nagyon gazdag közegben játszódó film egy huszonéves férfiről szól, akinek lelkifurdalása van amiatt, hogy míg ő egészséges, ikertestvére súlyosan fogyatékos. Szeretné jobbá tenni testvére életét, azonban minden jó szándéka ellenére tettei sorra egyre rosszabbul sülnek el. Bővebben a filmtervről.

256202outform.html400350


* * *

Halottlátó

Forrás: [origo]

Bogdán Árpád (Boldog új élet) mágikus realista thrillerje egy történetben hozza össze a roma folklór természetfeletti képességekkel rendelkező, csodás lényeit a cigánygyilkosságokkal. A főhős egy huszonéves roma fiú, aki képes befolyásolni a túlvilágról érkező erőket, de nem akarja felvállalni a képességével járó felelősséget. A filmterv már több díjat elnyert, az pedig különösen biztató, hogy a Halottlátó látványtervezője Szöllősi Géza lesz, aki már az Ópium-hoz és a Taxidermiá-hoz is hozzájárult őrületes alkotásaival. Bővebben a filmtervről.

256203outform.html400350


* * *

Isteni műszak

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8PhuPZqzscsluthm

Egy pénzszűkében levő, naiv fiú (Ötvös András) mentőnek áll, és hamar rájön, hogy a dörzsölt mentőorvos (Rába Roland) és a sofőr (Keresztes Tamás), akikkel együtt dolgozik, nem kifejezetten az emberek megmentésére koncentrál. Bodzsár Márk (Levegőt venni) első nagyjátékfilmjéhez már készült egy pilotfilm, amiből úgy tűnik, a sötét humorú Isteni műszak hangulatában a Kontroll-ra és A nyomozó-ra hasonlít majd. Bővebben a filmtervről.

256204outform.html400350


* * *

Küsz 2 - A legenda ébredése

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TM9Kq36a3ep6w1NF

Az előzetes alapján minden okunk megvan remélni, hogy első magyar horrorkomédia lesz olyan vicces, mint a Haláli hullák hajnala. Galán Géza filmjében legmenőbb fiatal színészeink (köztük Szabó Kimmel Tamás, Mátyássy Bence, Radnay Csilla és Bánfalvi Eszter) szállnak szembe a zombikórral, amit a Balatonban úszkáló mutáns küszök terjesztenek. Bővebben a filmtervről.

256205outform.html400350


* * *

Mancs

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A film csak alapötletként használja fel Mancsnak, a híres mentőkutyának a történetét, a sztori teljesen elszakad a valóságtól, és a megvalósítás is meseszerű lesz az alkotók tervei szerint. A film arról szól, hogy "egy lúzer ember és egy lúzer kutya együtt hogy lesz sikeres". Mancs gazdájának szerepében Nagy Ervint (Szezon, Kaméleon) láthatjuk majd, a rendező Pejó Róbert (Dallas Pashamende, Látogatás) lesz. Bővebben a filmtervről.

256201outform.html400350


* * *

Mirage

Forrás: [origo]

Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek, Bibliotheque Pascal) magyar pusztában játszódó westernes, tarantinós filmje, amiben egy Magyarországon játszó afrikai focista zűrös ügyekbe keveredik, és egy modern rabszolgatartó fogságába esik. Lesz benne lovaglás és szerelem, és ha minden jól megy, Jim Jarmusch egyik kedvenc színésze, Isaach De Bankolé alakítja majd a főhőst. Bővebben a filmtervről.

256207outform.html400350


* * *

A repülő ember

Forrás: [origo]

Mundruczó Kornél (Szép napok, Delta) új filmje egy tizennyolc éves fiúról szól, aki ázsiai emberkísérletek eredményeként megtanul repülni, és különleges képességét kihasználva nyugatra menekül. A rendező állítólag szélesebb közönség felé akar nyitni ezzel a filmjével, de azért semmiképp sem egy hagyományos sci-fire számítunk. Bővebben a filmtervről.

256208outform.html400350


* * *

S.O.S. Szerelem! 2

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=SH4DYe1qcBagnpSd

Sas Tamás angol nyelven, nemzetközi szereplőgárdával, 3D-ben szeretné leforgatni 2007-es romantikus vígjátéka folytatását. A valószínűtlen fordulatokban bővelkedő sztori középpontjában az első filmben megismert társkereső ügynökség áll, de még nem tudni, hogy az eredeti főszereplők (Csányi Sándor, Fenyő Iván, Kovács Patrícia, Ullmann Mónika) közül kik térnek vissza és kik nem. Bővebben a filmtervről.

256209outform.html400350


* * *

Szállnak a varjak

Fotó: Lovasi Zoltán

Fliegauf Benedek (Rengeteg, Dealer) realista pszichothrillerje egy vidéki cigánycsalád egy átlagos napjáról szól, ami ugyanúgy telik, mint a többi: gyilkosok portyáznak a környéken, és cigányokra vadásznak. A film alapötletét a cigánygyilkosságok adták, de nem a megtörtént eseményeket meséli el. Bővebben a filmtervről.

256210outform.html400350


* * *

Tegnap

Fotó: Rév Marcell

Kenyeres Bálint (Before Dawn, A repülés története) első nagyjátékfilmje egy Észak-Afrikában játszódó "napsütéses film noir" lesz, amiben egy skandináv építész tér vissza fiatalsága helyszínére, ahol elkezd nyomozni egykori szerelme után, ami különös felismerésekhez vezet. Ha minden jól megy, Stellan Skarsgard játssza majd a főhőst, Johanna ter Steege pedig a feleségét. A filmtervet az idei cannes-i filmfesztiválon díjazták is. Bővebben a filmtervről.

256211outform.html400350


* * *

Toldi

Forrás: [origo]

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) úgy akarja feldolgozni a Toldi-t, mint az egyetlen magyar szuperhős történetét. Toldi Miklós kalandjai posztmodern keretet kapnának, és megjelenne benne a saját magáról szóló legendákkal szembesülő öreg Toldi is. Látványos, akciódús filmet terveznek, sok számítógépes grafikával. Bővebben a filmtervről.

256212outform.html400350


* * *

Utóélet

Forrás: [origo]

Zomborácz Virág (A macska szerepe a francia irodalomban, Valami kék) első nagyjátékfilmje egy kis magyar faluban játszódó fekete komédia lesz. Meghal a helyi lelkész, de mivel elintézetlen ügyei maradtak a fiával, szellem formájában visszatér, így apa és fia kapnak még egy esélyt, hogy rendezzék viszonyukat.

256213outform.html400350


* * *

Víkend

Forrás: [origo]

A lélektani thrillerben egy sikeres és végtelenül arrogáns budapestiekből álló társaság Erdélybe utazik vadászni. Konfliktusba kerülnek a helyiekkel, aminek gyilkosság lesz a vége. Az eredeti szereposztás szerint Nagy Zsolt, Gryllus Dorka, Lengyel Tamás és Simon Kornél játszanák a főszerepeket.

256214outform.html400350


* * *

A viszkis

Forrás: [origo]

Ha végre megvalósul Dobray György (Szerelem első vérig) filmje Ambrus Attiláról, a jégkorongozóból lett bankrablóról, Jack Huston (a képen) játssza majd a főszerepet, akit a fél világ a Boardwalk Empire sérült arcú orvlövészeként ismer. Az író-rendező az Ambrussal folytatott beszélgetések és Ambrus naplója alapján írta a forgatókönyvet, de azért számos fiktív elemet is beépített a sztoriba. Bővebben a filmtervről.

256215outform.html400350