Meddig tart még a Ryan Gosling-elvonás?

Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel a filmforgalmazók kíméletlenül rászoktatták a magyar filmrajongókat a Ryan Gosling nevezetű új drogra, egymás után adagolva a színész jobbnál jobb filmjeit (Drive, Blue Valentine, Őrült dilis szerelem, majd télen A hatalom árnyékában). Mostanra azonban elfogyott a készlet, és nagy kérdés, hogy mikor kapják meg következő betevőjüket a reményvesztett Gosling-függők. Megnyugtató válaszaink vannak az év második felét illetően.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben huszonöt érvet sorakoztattunk fel, miszerint Ryan Gosling a legnagyobb király, és mire kifutott a mozikból a Drive, a Blue Valentine és az Őrült dilis szerelem mindent műfajt letámadó triója, kevés filmfanatikust találtunk volna, aki ennek ellentmondana. Oké, hogy kiscsajok százai pisiltek be a hasizmai láttán, ilyet láttunk már párszor, de Gosling kölyökkutyaszemeibe meglett férfiak is szabályosan beleszerettek. Menedzserek és gyári munkások egyaránt a Drive filmzenéjét hallgatva képzelték irtó menőnek magukat, míg nagyanyánk megérte azt is, hogy szexi lett a 168 Óra címlapja.

Forrás: AFP

Közben Ryan Gosling tojt a díjkiosztókra, Eva Mendesszel randizgatott, utcai verekedéseket robbantott szét, feltehetően öreg néniket kísért át az úttesten, feltalálta a rák ellenszerét, és elhozta a világbékét. Amikor a People magazin nem őt nevezte meg 2011 legszexisebb férfijának, konkrét tüntetés szerveződött a döntés elleni tiltakozásra. Szóval ilyen hatással van a mozirajongókra, akik lassan két hónapja nem láthatják új filmjét a mozikban.

Természetesen sok módszer van a Gosling-elvonási tünetek csillapítására; meg lehet külföldről rendelni a Drive-ot DVD-n vagy Blu-rayn (nálunk egyelőre nincs megerősített hír a megjelenéséről, de a rendező egyébként is azt javasolja, hogy várjuk meg a különleges kiadást), újra lehet nézni huszadjára a Szerelmünk lapjai-t, vagy előásni olyan kuriózumokat, mint például A fiatalkorú (első közös filmjük Michelle Williamsszel) vagy a két remekmű között teljesen elsikkadt Véres románc Kirsten Dunsttal. Utóbbi film különlegessége egyébként, hogy Ryant öregítve és nőnek öltözve is megcsodálhatjuk benne.

Karácsonyi történet Ryan Gosling, Eva Mendes és Jim Carrey szereplésével

Az igazán ütős következő Gosling-löketre azonban 2012 második feléig kell várni, akkor viszont újra beüthet a bőség zavara, hiszen nagyjából egy időben három, de az is lehet, hogy négy nagyon várt projektben láthatjuk majd.

The Place Beyond The Pines
Rendező:
Derek Cianfrance
Szereplők: Ryan Gosling, Eva Mendes, Rose Byrne, Bradley Cooper, Ray Liotta

Forrás: AFP

Végre lejátszhatják azt a bizonyos "Ki a legszexibb ember?"-játszmát Bradley Cooperrel, és részünkről nem kétséges a végeredmény. Főleg, hogy a forgatókönyv erősen emlékeztet a Drive-éra, legalábbis annyiban, hogy Ryan egy kaszkadőrt formál meg, aki összetűzésbe kerül egy rendőrből lett politikussal, miközben a feleségéről és a gyermekéről próbál gondoskodni. A szexiség-faktort platinaszőkére festett hajjal és böhöm nagy motorokkal próbálja maximálisra járatni a színész, és a forgatáson ezzel Eva Mendest már sikerült is becserkésznie. Pluszpont, hogy a rendező az a Derek Cianfrance, aki egyrészt Ryan kopaszabb hasonmása, másrészt a zseniális Blue Valentine elsőfilmes rendezője volt. Volt annyi esze, hogy második filmjéhez is megtartotta a csodafegyvert. Bemutató talán már Cannes-ban, de legkésőbb az őszi fesztiválokon.

- - -

The Gangster Squad
Rendező:
Ruben Fleischer
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn, Nick Nolte, Josh Brolin, Giovanni Ribisi, Anthony Mackie

Forrás: AFP

A Zombieland és a 30 perc vagy annyi se rendezője átlépett a hollywoodi nagyágyúk ligájába, hiszen sztárszereposztással rendezhette meg a negyvenes-ötvenses évek háborúját a Los Angeles-i rendőrség és a keleti parti maffia között. A forgatáson készült fotók alapján retró-divatbemutatóra számíthatunk és Ryanen természetesen irtó fessen mutatnak a korabeli kalapok és öltönyök. Külön öröm, hogy a filmben az az Emma Stone a partnernője, akivel az Őrült dilis szerelem-ben is izzott köztük a levegő. Bemutató október-november tájékán.

- - -

Only God Forgives
Rendező:
Nicolas Winding Refn
Szereplők: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas

Forrás: AFP

A legjobban persze azt a filmet várjuk, amelyet a Drive rendezőjével, Nicolas Winding Refnnel forgat épp Thaiföldön. Szimpatikus, hogy Ryan a legnagyobbakkal dolgozhat (és teszi is, lásd a következő filmet), de mégis hűséges marad azokhoz a művészekhez, akiknek a sikert köszönheti. A dán filmessel olyannyira egymásra találtak, hogy a Drive promóciós fesztiválkörútján nem győzték ölelgetni és csókolgatni egymást, így senkit sem lepett meg a hír, hogy újra együtt forgatnak, ezúttal a thai boksz és a bangkoki alvilág díszletei között. Gosling egy Julian nevű zsarugyilkost alakít, aki Thaiföldre menekült és bokszklub üzemeltetésével álcázza drogügyleteit. Amikor a testvére megöl egy prostituáltat, rájuk száll a bangkoki rendőrség, de maffiabárónő anyjuk (Kristin Scott Thomas végre egy igazi végzet asszonya szerepben) is a helyszínre siet elszabadítani a poklot. Ryan hónapokat edzett a bokszoló keményfiú szerepére, így biztosak lehetünk benne (különösen Winding Refn korábbi munkásságának az ismeretében), hogy a Drive-ban látott erőszak kismiska lesz ehhez képest. Mivel még forgatják, év végénél előbb nem valószínű, hogy láthatjuk, sőt 2013-ra is átcsúszhat.

- - -

Lawless
Rendező:
Terrence Malick
Szereplők: Ryan Gosling, Rooney Mara, Natalie Portman, Christian Bale, Cate Blanchett, Haley Bennett

Forrás: AFP

A nem éppen szaporaságáról híres Terrence Malick vérszemet kapott Az élet fája Arany Pálmájától, és most több filmet tervez egyszerre, mint az elmúlt harminc évben összesen. Ráadásul feltett szándéka, hogy Hollywood legjobb színészeit foglalja le, lehetőleg több filmre is. Lawless és Knight of Cups munkacímeken futó két jövő évi projektjével kapcsolatban szokás szerint nagy a titkolózás, de azt már megerősítették, hogy mindkettőben szerepel Natalie Portman, Christian Bale és Cate Blanchett. Gosling neve egyelőre csak az előbbivel kapcsolatban merült fel, és már látták is Texasban egy zenei fesztiválon forgatni Rooney Mara társaságában, akivel állítólag szerelmes művészeket alakítanak. A tavalyi év két legnagyobb színészi áttörését megélő színésze szerelmi háromszögbe bonyolódik az austini zenészvilágban, de ennél többet még nem tudni, így azt sem, hogy Portman, Blanchett vagy Bale lesz-e a harmadik szög. Ahogy az Malicknél lenni szokott, nem érdemes visszatartani a lélegzetünket a premierig, főleg, hogy két másik filmje még befejezésre és bemutatásra vár előtte. Egy 2014-es cannes-i premierre esetleg érdemes elkezdeniük gyűjteni a pénzt az igazi Gosling-függőknek, hátha a vörös szőnyeges bevonuláskor rájuk kacsint Ryan.