DiCaprio ennek a nőnek a szexrabszolgája

A Wall Street farkasa
Vágólapra másolva!
Aki látta A Wall Street farkasát, valószínűleg örökre megjegyezte Margot Robbie-t, akkor is, ha a nevét esetleg még nem tudja: ő Leonardo DiCaprio figurájának tökéletes testű, szőke felesége, aki hol kokainos tálcának ajánlja fel a mellét, hol a gyerekszobában villant puncit. A 23 éves színésznő Ausztráliában megnyert egy spagettievő-versenyt, Richard Curtis miatt beparázott, hogy nem elég szép a lába, mostanában pedig aggódik, mert már nem hiszik róla, hogy egy idióta ex-modell.
Vágólapra másolva!

A Wall Street farkasá-ban felvonultatott tökéletes, prosztó brooklyni akcentusa könnyen megtévesztheti az embert, de az 1990-es születésű Margot Robbie valójában Ausztráliában nőtt fel. Tizennyolc évesen már játszott a Vigilante és az I.C.U. című thrillerben, aztán minden előzmény nélkül felhívta a Szomszédok című sorozatot, hogy meghallgatást kérjen tőlük. Akkoriban még fogalma sem volt arról, hogy ezt nem szokás, de szerencse, hogy nem voltak gátlásai, mert kapott egy vendégszerepet a sorozatban, amiben szinte minden ausztrál színész megfordul a pályája kezdetén. Egy Donna Freedman nevű, biszexuális lányt játszott, akit hamar állandó szereplővé tettek, így végül Robbie két és fél évet húzott le a sorozatban, ami alatt több mint 300 epizódban szerepelt.

Margot Robbie A Wall Street farkasa New York-i premierjén Forrás: AFP

Kemény iskola volt, mert szemben a filmforgatásokkal, ahol akár fél évig is forgatnak ahhoz, hogy egy kétórás film létrejöjjön, a Szomszédok-ban egy epizód felvételére egyetlen nap volt csak, "és ha elrontod, peched van, úgy megy adásba". Bár sok ausztrál színész van, akiknek évtizedeken keresztül stabil megélhetést nyújt a sorozat, ő nem tudta elképzelni, hogy ott ragadjon: "Számomra fojtogató volt a gondolat, hogy éveken keresztül ugyanazt a figurát játsszam, ezért a Szomszédok-ban töltött időmet két dologra használtam fel: 1: takarékoskodtam, hogy ha Amerikában pár évig nem jönne össze semmi munka, akkor legyen miből élnem, 2: színészleckéket vettem a szabadidőmben, amiből nem volt túl sok, mert heti öt napot, napi tizenhét órát dolgoztunk egész évben szünet nélkül".

Amikor végképp megunta, felmondott, és Amerikába költözött. Jimmy Kimmel talkshow-jában pár napja elmesélte, hogy majdnem elszúrta a hollywoodi karrierjét, mert a reménybeli amerikai menedzserével leszervezett első találkozón, a fickónak arra a kérdésére, hogy "van benned versenyszellem?", válaszként elmesélte, hogy nagyon is, hiszen a Szomszédok forgatásán megnyert egy spagettievő-versenyt azzal, hogy egy óra alatt 1,8 kg bolognai spagettit lapátolt magába. Azt a részletet sem felejtette ki, hogy aztán hánytatópirulára volt szüksége, hogy vissza tudjon menni dolgozni.

Margot Robbie a Pan Am című sorozatban Forrás: ABC

Első amerikai munkája a Pan Am című, 60-as években játszódó, stewardessekről szóló sorozat Laura Cameronjának megformálása volt. A sorozat erős nézettséggel indult 2011 szeptemberében, de szinte azonnal iszonyatosan visszaesett a népszerűsége, ezért februárban, 14 rész után már le is vették a műsorról. Ez szerencsére nem vetette vissza Robbie karrierjét, aki pár hónappal később megkapta az egyik szerepet Richard Curtis Időről időre című romantikus-időutazós filmjében. Robbie egy nem túl nagy, de fontos szerepet játszik a filmben: ő a gyönyörűséges Charlotte, aki egy nyarat a főhős, Tim (Domhnall Gleeson) családjánál tölt. Tim természetesen halálosan beleszeret a szőke szépségbe, de még időutazási képessége segítségével sem képes meghódítani a lányt.

Margot Robbie az Időről időre című filmben Forrás: UIP

Robbie először kicsit beijedt a szereptől, mert a forgatókönyvben az állt, hogy "kiszállt az autóból, és ő volt a leggyönyörűbb nő, akit Tim valaha látott. Csodálatos, hosszú lábai voltak. Én meg arra gondoltam, hogy jaj, ne, az én lábaim nem is olyan szépek, és remélem, Richard majd inkább Tim reakcióját mutatja, és azzal közvetíti, amit szeretne". Aki látta, tudja, hogy végül Robbie-nak nem okozott gondot, hogy gyönyörűen nézzen ki a filmben.

Amikor beküldött magáról egy felvételt Martin Scorsese A Wall Street farkasa szereplőválogatására, nem igazán bízott abban, hogy megkapja Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) feleségének, Naominak a szerepét, de Scorsese casting directora azt mondta, hogy amikor személyesen is találkozott Robbie-val, "gyakorlatilag azonnal" világossá vált, hogy az övé lesz a szerep. Pedig állítólag versenyben volt érte többek közt Blake Lively, Amber Heard, Teresa Palmer és Rosie Huntington-Whiteley is.

Margot Robbie és Leonardo DiCaprio A Wall Street farkasában Forrás: Pro Video Film

Nagyon plasztikusan leírta Naomi és Jordan viszonyának természetét: "van egy beteg vonal a kapcsolatukban. Jordan teljes szexuális megszállottsággal viszonyul hozzá, Naomi pedig arra használja a szexualitását, hogy manipulálja vele a férfit, szóval mindketten furcsa szexuális játszmákat játszanak, csak, hogy kikészítsék a másikat".

Robbie-nak köszönhetően fény derült a kedvezőbb korhatár-besorolás érdekében kicsit megvágott film egyik kicenzúrázott részére is: a filmben szerepel ugyan az a jelenet, amelyikben Naomi széttárt lábakkal hergeli Jordant a gyerekszobában, míg a férje fel nem világosítja, hogy egyenesen a biztonsági kamerának mutogatja a nemi szervét, de az eredeti változatban Naomi nem csak egy kicsit kelleti magát, hanem hosszan, egyre lelkesebben maszturbál, mielőtt tudomást szerez a kameráról. Robbie nem bánja, hogy ez végül nem került bele a filmbe, mert "titokban rettegtem attól a jelenettől… még a filmvégi szexjelenetnél is kínosabb lett volna nézni".

Bizonyára különösen örül annak, hogy a maszturbálós jelenetet a családjának nem kell végignéznie, akiknek kezdetben azt hazudta, hogy egyáltalán nem meztelenkedik a filmben. Amikor szembenézett azzal, hogy ez a kamu nem lesz örökké fenntartható, akkor kitalálta, hogy testdublőrt használt a forgatáson, akinek a nyakára rámontírozták a fejét. Végül színt vallott, hogy bizony mutatják őt meztelenül, és megkérte a rokonait, hogy olvassák el Jordan Belfort memoárját, és csak akkor üljenek be a filmre, ha még utána is úgy gondolják, hogy látni akarják.

A valóságban Jordan és felesége, Nadine kapcsolatában nem a szex volt az összeütközések legfőbb forrása: amikor Robbie találkozott Nadine-nal, meglepődött, hogy a nő közölte vele, valójában egyáltalán nem izgatta, hogy a férje kimaradozik és kurvázik, és nem ezek okozták köztük a konfliktusokat, hanem az, hogy Jordan drogfüggő volt. Ezt Nadine nem tolerálta, különösen, hogy férje még azt is megengedte magának, hogy csecsemő lányuk előtt szívja a crackpipát.

Leonardo DiCaprio, Margot Robbie és Jonah Hill a londoni premieren Forrás: AFP

A Wall Street farkasa nyilván csomó kaput megnyitott Robbie előtt, de ő úgy látja, nehezebb lett a helyzete, mint korábban volt: "Amíg az embereknek fogalmuk sem volt, ki vagyok, könnyű volt jó benyomást tennem. Amikor beléptem egy szobába, csak azt látták, hogy itt egy csinos szőke lány, és feltételezték, hogy egy idióta ex-modell vagyok, aki most a színészkedéssel próbálkozik. És amikor eljátszottam egy jelenetet, le voltak nyűgözve. Most meg belépek egy szobába, és mindenki arra gondol, hogy 'itt az a színésznő, aki Scorsesével forgatott, biztos zseniális'. Annyira azért nem vagyok szuper, úgyhogy jobb lenne, ha nem lennének ennyire magas elvárásaik".

Margot Robbie Forrás: AFP

Egyelőre úgy tűnik, Robbie-nak nem kell aggódnia: tavaly nyáron forgatták le a Suite Francaise című második világháborús szerelmes filmet, amiben egy mellékszerepet játszik Matthias Schoenaerts és Michelle Williams mellett, év végén pedig felvették az Őrült, dilis, szerelem. rendezőinek, Glenn Ficarrának és John Requának az új, Focus című filmjét, amiben övé a női főszerep: egy Will Smith által megformált szélhámos a szárnyai alá veszi, és aztán persze egymásba szeretnek. És tervben van még a Violent Talents című thriller is Garrett Hedlunddal. Valószínűleg az is már csak idő kérdése, hogy bekerüljön valamelyik nagy franchise-filmbe, a Tarzan-tól kezdve az új Fantasztikus négyes-en keresztül a Terminátor 5-ig mostanában szinte minden készülő blockbusternél felmerül a neve.