Vágólapra másolva!
Úgy tartja a mondás, hogy a magyar filmekben kizárólag nyomorult és kiábrándító közösülések vannak. Ez nem igaz. Négyrészes, nagyívű és hiánypótló cikksorozatunkban az elmúlt húsz év magyar filmtörténetének húsz legemlékezetesebb szexjelenetét gyűjtjük össze. Van köztük érzéki, vicces, tanulságos, izgató, romlott, játékos és meghökkentő aktus is. Listánk utolsó negyedében találunk fülledt édeshármast Görög Zitával, házastársi együttlétet Dobó Katával, ráérős fürdőzést Marozsán Erikával, valamint felszabadult lakótelepi hancúrozást Nagy Zsolttal. (Összeállításunkba belevettük a magyar színésznők külföldi filmjeit is.)
Vágólapra másolva!

Cikksorozatunk második részét itt, harmadik részét itt, befejező részét pedig itt olvashatod.

#20 - Dobó Kata és Árpa Attila (The Kiss Goodnight, 2010)

Forrás: [origo]

Az alig 17 perces The Kiss Goodnight-ot elkezdve az ember nem tudja elhessegetni azt az érzést, hogy valójában egy közepes költségvetésű pornófilmet néz. A kevés helyszín (üres iroda és luxusvilla), az akcentussal elmondott angol dialógusok és a cselekmény tökéletes hiánya minden jóérzésű pornóaddictból azt a reflexet váltja ki, hogy bokáig tolt nadrággal és bekészített papírzsebkendővel várja a lényeget. Talán több értelme lett volna ténylegesen a keménypornó irányába terelni ezt a filmet, mert amit kapunk az nem sok: nehezen értelmezhető hablatyolás Árpa Attilától a vágyainkról, félelmeinkről, némi meleg vonulattal és egy unottan szeretkező Dobó Katával. Csak miatta fért be ez a film az első húszba, de követeljük, hogy növessze vissza a haját! (A The Kiss Goodnight szexjelenetét a rendező kérésére eltávolítottuk a cikkből.)

+ + +

#19 - Görög Zita, Johnathon Schaech és Lori Heuring (8 MM 2, 2005)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TwkgFmDMJFqNcgGX


A Görög Zita-rajongók számára piros betűs év lehetett 2005, ekkor jelent meg ugyanis a 8 MM 2 című erotikus thriller, amelyben a sudártestű modellt végre anyaszült meztelenül is láthattuk, ráadásul mindjárt egy klasszikus kétnő-egyférfis felállásban. Öröm nézni, hogy Zitácska milyen otthonosan mozog a szendvicsjelenetben, bele sem merünk gondolni, hogy ez vajon az alapos rendezői eligazításnak köszönhető, vagy csak egyszerűen a művésznő hatalmas rutinjának.

+ + +

#18 - Marozsán Erika és Joachim Krol (Szomorú vasárnap, 1999)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CugAPcWfjTXA4fAR


Némileg kakukktojás a fenti jelenet, mert pont akkor lesz vége, amikor elkezdődne bármi izgalmas, de ettől függetlenül helye van a válogatásban, hiszen ki ne szeretne egy kádban ücsörögni Marozsán Erikával. A fürdőkád amúgy is csupán az előjáték színtere lehet egy nagyszabású szexjelenetben, aki már túl van azon, hogy eláztatta a fürdőszobát és a lenti lakókat néhány köbméternyi kilötykölt vízzel pontosan tudja, hogy mennyivel egyszerűbb puha párnák között hemperegni, mint nyomorogni, csúszkálni és kék-zöld foltokat begyűjteni egy gyorsan kihűlő túlméretes lavórban. Persze ettől függetlenül kötelező kör, legalább egyszer.

+ + +

#17 - Nagy Zsolt és Nemes Wanda (Panel, 2009)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=EJRJXeoKKc1cW4m4


A Panel című rövidfilmet végignézve önkéntelenül is felmerült bennünk, hogy egy hasonló jelenetnek már réges-régen le kellett volna mennie a magyar királyi tévében. Tessék csak elképzelni, ahogy az éppen pityókásan hazatérő Vágásiferi összefut a liftben a hamvas kis Julcsival és hirtelen elszabadulnak a vágyak! Ugye, hogy mennyire jó lett volna egy ilyen életszagú kis ügyetlenkedés a Szomszédok-ban is, amely a valóság megragadása helyett csupán távolságtartó és kiherélt módon mutatta be a panellakók tengődését.

+ + +

#16 - Lucia Brawley és Nagy Péter (Lora, 2006)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=w7BVv4oSADQv2fI7


Ha eltekintünk a körítéstől, ez a szexjelenet igazából olyan, mintha csak egy túlfűtött whiskey reklám lenne az ilyenkor kötelező klisékkel: köldökbe löttyintett ital, szaténlepedőn hempergő párocska, cigarettafüst, érzelmes klampírozás a háttérben és már-már monokróm színvilág. Annak, hogy ez a jelenet mégis befért a legjobb húsz közé, csupán egy oka van: Lucia Brawley elképesztően szép teste. Bizony, bizony, mondjuk ki bátran: ezek a keblek olyan tökéletesek, mintha csak a Jóisten esztergálta volna őket.

Cikksorozatunk kedd éjszaka folytatódik a 15-11. helyezettekkel.