Vágólapra másolva!
18 éves kor felett nem számít túl menőnek Justin rajongójának lenni, bár meg kell hagyni, az egykori fiúcsapat-sztár derekasan próbálkozik. Britney pajtásából Grammy-díjas wigger*-ikonná küzdötte magát és addig állította, hogy ő hozza a szexet vissza, míg Hollywood színésznőpopulációjának nagy része el is hitte. Itthon először feszít a filmvásznon, lássuk, hogy Frank Sinatra vagy Michael Jackson filmes karrierjének örökébe lép.
Vágólapra másolva!

1. Míg a zenei világ egy szólóalbum után a lába előtt hevert, a filmkarrier nem is kezdődhetett volna rosszabbul: az Edison című igénytelen krimit a legtöbb országban (nálunk is) az Oscar-díjas nagy nevek (Morgan Freeman és Kevin Spacey) ellenére is azonnal DVD-re száműzték, míg a Donnie Darko után csodagyereknek kikiáltott Richard Kelly rémséges zagyvaságát, a Kaliforniai mesék-et annyira utálta a cannes-i fesztivál közönsége, hogy azóta se merik bemutatni.

2. Érdekes, hogy e két jókora bukás ellenére is Justin lett az Alpha Dog húzóneve, nem pedig Sharon Stone, Bruce Willis, Emile Hirsch vagy Ben Foster. Ha viszont az volt a szempont, hogy ki a legkevésbé irritáló ripacs, akkor valóban az agyontetovált, füvet szipákoló (a hugicákat hagyjuk otthon, hiába könyörögnek!) Timberlake az alfahím ebben a filmben.

3. A nemek egyenlő bánásmódjának kirívó ellenpéldája, hogy az azóta Bimbó-gate-nek is nevezett, 2004-es televíziós incidens (a Super Bowl szünetében élő közvetítésben fellépő Justin "véletlenül" letépte duettpartnere, Janet Jackson felsőjét) nem csak átrendezte a televíziózás szabályait, de gyakorlatilag tönkrevágta a Jackson-húg karrierjét, míg Timberlake sokkal inkább tökös csávóként jött ki a történetből.

4. Cameron Diazzal való szakításuk óta ezt az imidzset szinte minden hónapban újabb hollywoodi hódítással sikerül alátámasztani. Két leginkább irigylésre méltó friss trófeája állítólag Jessica Biel és Scarlett Johansson, utóbbival a What Goes Around, Comes Around című videoklipben hancúroznak az Alpha Dog-ot is jegyző Nick Cassavetes forgatókönyve alapján. Ami pedig a hancúrozást illeti, következő filmszerepében (Black Snake Moan) Christina Ricci nimfomán karakterét csitítgatja, de korántsem olyan hatékonyan, mint Samuel L. Jackson, aki láncra veri a bővérű bakfist.

Forrás: [origo]
Justin Timberlake és Christina Ricci a Black Snake Moan című filmben


5. Nem kell persze aggódnunk amiatt, hogy a szex és drogok bűvös köre végleg szalonképtelenné tenné Justint a fő célközönsége számára; pár héten belül ugyanis megkezdi világhódító körútját Cameron Diazzal közös hattyúdaluk, a Harmadik Shrek, amelyben az engedetlen trónörökös, Artie hangját kölcsönzi.

* - ez a szlengkifejezés a "white" és a "nigger" szavak összevonásával azokat a fehér srácokat jelöli, akik öltözködési-, zenei és viselkedési stílusukban az afroamerikai szubkultúrát majmolják. Aki jobban szeretne elmélyedni a témában, tanulmányozza Eminem, Ali G, Marky Mark, Vanilla Ice, vagy éppen You Tube-os nemzeti büszkeségünk, Speak pályafutását.

Onozó Róbert