"Hé, Robert!" - alig hisztériáztak a magyarok De Niro láttán

Vágólapra másolva!
A magyar sztárvilág teljes létszámmal kivonult Robert De Niro budapesti luxuséttermének megnyitójára. A mozilegenda barátságosan osztotta az autogramokat, csak Andy Vajna barátnőjének mellbimbója vetett némi árnyékot az eseményre. Helyszíni riport videóval és rengeteg fotóval.
Vágólapra másolva!

Joggal hihetnénk, hogy ha valaki több mint egy órát várakozik az október esti hidegben Robert De Niróra, akkor őrült eksztázisban tör ki, amikor végül tényleg megjelenik a szeme előtt A taxisofőr és a Nagymenők sztárja. Ehhez képest csak néhány óvatos "Hé, Robert!" kiáltásra ragadtatta magát az a körülbelül 150 kíváncsiskodó, aki vasárnap esti program gyanánt a Petőfi Sándor utca járdájáról leste a Nobu nevű japán luxusétterem megnyitójára érkező mozilegendát.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=z6pCcbuBLsF1vjO0
Nézd meg Robert De Niro budapesti látogatásán készült videónkat!

A magyar sztárvilág jeles képviselői délután hat körül kezdtek el szállingózni a Kempinski szálloda sarkánál felállított ruhatársátorhoz. A nemzetközi filmfesztiválok vörösszőnyeges bevonulásain hallható sikongatáshoz és szólogatáshoz szokott fejünkkel kicsit csodálkoztunk, hogy honfitársaink hulla csöndben fogadták állítólagos kedvenceiket. Pedig tényleg mindenki megjelent ezen az estén: Friderikusz, Jáksó, Kern, Koltai, Dobó Kata, Szabó Győző, Fenyő Iván, Zorán, és akkor még nem említettük Debreczeni Zitát, Rogán Antalt, Szulák Andreát és Zsédát. Till Attila érkezésekor felhangzott ugyan egy magányos "Tilla!", de mintha aki azt bekiáltotta, el is szégyellte volna magát rögtön. Megállapíthatjuk, hogy a magyarok valamelyest értékelik, de csöndben konstatálják, ha sztárt látnak.


A leglelkesebb még egy padon álldogáló nyugdíjas néni volt, aki maga elé dörmögve nyugtázta, ha ismert arcot látott. Sebestyén Balázst ugyan "Péter"-nek hitte, de Liptai Claudiánál kiszökött belőle egy "jaj, úgy szeretlek", valamint rosszallóan mordult fel, amikor Gesztesi Károly "egy másik nővel" szállt ki a taxiból.


Néhány celebritástól kértek autogramot, például Liptaitól, Demcsák Zsuzsától és Schell Judittól. Till Attilát pedig valaki egy közös képre próbálta rávenni, amit az energikus műsorvezető félreértelmezett és gyorsan összekapaszkodott a feleségével és kényszeredetten mosolyogni kezdtek a fényképezőgép irányába. (Nem, Attila, olyan képre gondoltak, amin te vagy rajta, meg az ember, aki hozta a fényképezőgépet.)


A legviccesebbek azok a hírességek voltak (például Szulák Andrea és Balázs), akik az autogramkérésekre egy "majd kifelé" megjegyzéssel reagáltak, feltételezve, hogy ezek az emberek itt várakoznak még további három órát, amíg ők elfogyasztják a több tízezer forintos szusivacsorájukat.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Goda Krisztina, Tóth Éva és Csányi Sándor | Nézz még több képet a magyar sztárokról!

Hét óra körül már türelmetlenül mozgolódott a tömeg, és amikor egy-egy drágább, fekete kocsi állt meg a vörösszőnyeg szélénél, sugdolózni kezdtek, hogy "na, most jön a De Niro", de ezekből a gépjárművekből rendre totál ismeretlen emberek szálltak ki. Le is szűrtük, hogy az ember nem nagyon híres, akkor bunkóság egy vörösszőnyeges eseményre ennyire későn luxusautóval érkezni, mert ezzel egy csomó várakozónak csalódást okozhat.


Hét óra tíz perckor befutott a neves, magyar származású filmproducer Andy Vajna is, karján 25 éves barátnőjével, akinek nem sikerült sokáig mindkét mellét a mélyen dekoltált estélyiruhája védelmében tartani, fotósunk meg is örökítette a rakoncátlan bimbót.


Pár pillanattal később a Kempinsi főbejárata irányából gyalogszerrel megérkezett Robert De Niro, és ekkor már a tömeg is némileg morajlani kezdett. A 67 éves színészről azt lehet tudni, hogy gyűlöli a nyilvános eseményeket, ennek ellenére most barátságosnak mutatkozott, és perceken át osztogatta az aláírásokat. Tanúi voltunk egy szívszaggató esetnek: egy fiatal lány a nagy tolongásban nem tudott De Niro közelébe férkőzni, ezért megkérte az előtte állókat, hogy "adják már előre" azt a Vejedre ütök DVD-borítót, amit magával hozott. Csodák csodájára az emberek így is tettek, és pár pillanat múlva aláírva kapta vissza a borítót. A bajtársiasságnak és segítőkészségnek ennyire extrém megnyilvánulására nem számítottuk egy ilyen érzelmileg felfokozott helyzetben, úgyhogy le a kalappal, magyarok!


Nem tudtuk kideríteni, hogy ki volt az az eszméletlenül gyönyörű fiatal lány, aki De Niro előtt pár perccel érkezett, de valami köze lehetett a színészhez, mert később, amikor az este főszereplői összekapaszkodtak egy közös fotó erejéig, ez a hölgy De Niro balján kapott helyet.

Fotó: Plyi Zsófia [origo]
Nobu Matsuhisa, Robert De Niro, ismeretlen gyönyörű lány, ismeretlen japán férfi, Tóth Éva és Andy Vajna | Nézz még több képet De Niróról és Vajnáékról!

Amikor a színész abbahagyta az autogramosztást, lefagyott lábainkkal mi is eltávoztunk a helyszínről, de a Gödör mellett még összefutottunk a megnyitó irányába igyekvő Csányi Sándorral és Goda Krisztával, valamint hallottuk, hogy később befutott még Gryllus Dorka és Jeremy Irons (!) is. A brit színész feltűnésén még a szervezők is meglepődtek, mert állítólag korábban jelezte, hogy nem tud megjelenni a jeles eseményen. Nem csak, hogy megjelent, de egy japán séf és egy magyar huszár furcsa keverékének is öltözött.


A kitartó és hidegtűrő százötvenfős tömegen kívül, akik már elmondhatják magukról, hogy másfél perc erejéig egy levegőt szívtak Robert de Niróval, az ország nagyobbik része ma csak a képernyőn találkozhatott a színésszel. A vele készült kurta interjú a vasárnap este sugárzott Frizbi című műsorban került adásba, felvételről.


A beszélgetést délelőtt a Nobu étterem puritán enteriőrjében vették fel, ahol a furcsa, kifacsarodott testtartásban és mezítlábra húzott surranóban ücsörgő Robert de Niróval a Frizbi házigazdája, Hajdú Péter beszélgetett. Az alig tízperces eszmecseréből megtudtuk, Robert de Niro jól aludt előző este, szívesen eszik helyi ételeket, és köszöni, jól él.


Hajdú Pétert láthatóan nem feszélyezte az idő rövidsége, belevágott gyorstalpaló nyelvleckébe is, a színész megadóan mondta utána, "helló", "köszönöm","szeretlek". Komolyabb témákat hárított, de azt elmesélte, hogy húsz éve evett először Nobu éttermében, Los Angelesben, akkor szaladt ki a száján, hogy ha egyszer a japán szakács terjeszkedni akar New Yorkban, számíthat rá. Így lett belőle vendéglátós.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Sarka Kata és Hajdú Péter | Nézz még több képet a magyar sztárokról!

Olyan exkluzív információk is kiderültek a sztárról, mint hogy tegnap a Margitszigeten nyolc kilométert futott (ha így van, reméljük ezt valaki megörökítette, és eljuttatja a felvételt szerkesztőségünkbe!), nem tud főzni, és hogy a Dühöngő bika forgatása előtt orvosok ügyeltek, hogy a szerep kedvéért vállalt 30 kilós súlytöbblettől ne legyen baja.


New Yorkot jobban szereti, mint Los Angelest, legjobb barátai pedig Harvey Keitel, Joe Pesci, Christopher Walken, a felesége és a gyerekei. (Itt mondta a legviccesebbet: amíg a gyerekeid kicsik, addig "posztosrendőrnek" kell lenned, de ha már nagyobbak, lehetsz a barátjuk.) Az időből arra is futotta, hogy a színész dedikálja azt a fehér színű műanyag frizbit, amit majd árverésre bocsát a televíziócsatorna a vörösiszap áldozatainak megsegítésére ("With love, Robert de Niro"), valamint hogy Hajdú Péter búcsúzóul a levegőben körözgetve a bizalom körét emlegesse. A színész erre azt mondta, óvakodni kell az újdonsült barátoktól. Majd Mága Zoltán és bájos segítői rázendítettek A keresztapa betétdalára.