Velence: Brad veszélyes, Angelina gyönyörű

Vágólapra másolva!
Hiába hozta Brad Pitt a legintenzívebb formáját, a Filmklub tudósítója végül mégis elhagyta őt Bill Murray kedvéért. Angelina Jolie eközben kiosztott 600 autogramot, de még mindig angyali szépségében ragyog.
Vágólapra másolva!

Legutolsó jelentkezésem óta annyi élmény ért a velencei filmfesztiválon, hogy azt sem tudom, hol kezdjem, így lehet, hogy még a szokásosnál is ziláltabb lesz a fogalmazás stílusa, ráadásul holnap délután négy óra leforgása alatt fogok interjút készíteni Woody Allennel, Ewan McGregorral, Wes Andersonnal, Adrien Brodyval és Jason Schwartzmannal, és már most úgy dobog a szívem az izgalomtól, mintha megittam volna három Red Bullt és két kávét (mellékesen pont ezeket fogyasztottam az elmúlt pár órában).

A mai napot (hétfő) a hosszúcímű Brad Pittes western vetítésén kezdtem, de sajnos csak másfél órát tudtam megtekinteni belőle, mert kezdődött a The Darjeeling Limited sajtótájékoztatója. Úgy okoskodtam, hogy a The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford-ot biztosan vetíteni fogják a magyar mozikban is, viszont nem tudom, mikor lesz legközelebb alkalmam Bill Murray-vel egy helyiségben tartózkodni.

Forrás: [origo]
Casey Affleck és Brad Pitt a The Assassination of Jesse James...-ben

Brad Pitt hipnotikusan uralja a vásznat Jesse James szerepében, kábé Tyler Durden és a 12 majom Jeffrey-je közé lőtte be a karaktert, kissé őrült, fenyegető és veszélyes, ahogy a filmben is mondják róla, "ha belép egy szobába, ott a hőmérséklet rögtön egy pár fokkal megemelkedik". Lélegzetelállító a film, bármelyik kockája akár festményként is megállná a helyét, a látványért a Coen testvérek állandó operatőre, Roger Deakins volt a felelős, aki játszik azzal, hogy csak a vászon közepén lévő alakot hagyja meg élesen, a kép szélei pedig homályba vesznek, mintha azokat csak a periférikus látásunkkal fogadnánk be. Komótos tempóban hömpölyög a történet, de annyira intenzív, hogy alig tudtam magam rávenni, hogy kijöjjek róla. Látszik, hogy az alkotók különös hangsúlyt fektettek a hitelességre, mindenkinek mocskos a haja, viharvert a ruházata és kellően sárga a foga (Brad Pitt mesélte a sajtótájékoztatón, hogy Casey Affleck egyszer sem mosott fogat a forgatás alatt), valamint a dialógusokat gyakran alig lehet érteni, amit szintén a korhűségnek tudtam be. Persze nem szívesen ítélném meg úgy a filmet, hogy nem láttam az utolsó óráját, de még most is csilingel a fejemben Nick Cave és Warren Ellis aláfestő zenéje, amely szerintem az utóbbi évek leghatásosabb score-ja. Kíváncsi vagyok, mit kezd majd Brad Pitt közönsége ezzel a 156 perces kuriózummal, nem egy könnyed szórakozást ígérő darab, viszont ínyenceknek kihagyhatatlan.

Legutóbb írtam George Clooney-val kapcsolatban, hogy milyen példásan tud viselkedni azokban a szituációkban, amikor egy kézfogással vagy egy papírdarabra firkantott szignóval életreszóló élményt képes szerezni egy-egy rajongójának. Ez Brad Pittre és Angelina Jolie-ra talán még jobban igaz: tegnap tanúja voltam, amint az álompár oldalazva végighalad a vörösszőnyeg melletti kordonnál tömegelők során: fejenként minimum 600 autogramot kiosztottak, lepacsiztak mindenkivel, kedvesek és közvetlenek voltak a már órák óta ott szobrozó emberekkel.

Forrás: [origo]
Így néz ki Angelina Jolie miután leírta 600-szor a nevét | meg így is

Hamarosan beszámolok Wes Anderson és Woody Allen új filmjéről, valamint arról is, hogy milyen volt 30 percig üldögélni Charlize Theron mellett.

Ezeket a filmeket láttam az elmúlt két napban: Cassandra's Dream, L'Histoire de Richard O., Hotel Chevalier, The Darjeeling Limited, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (csak az első másfél óráját)

Hírességek, akikhez 5 méternél közelebb kerültem az elmúlt két napban: Charlize Theron, Paul Haggis, Ewan McGregor, Brad Pitt, Bill Murray, Adrien Brody, Wes Anderson, Richard Gere, Jason Schwartzman

Hírességek, akik hozzám értek az elmúlt két napban: Wes Anderson (véletlenül), Charlize Theron (szándékosan)

Fotóblog: Ide pakolom fel a híres emberekről valamint a híres emberekről elnevezett szendvicsekről készített fotóimat.

Varga Ferenc
Velence, Olaszország