"Nem azt éreztem, hogy megsemmisülök" - Till Attila cannes-i premierje

Vágólapra másolva!
Pénteken délután mutatták be a cannes-i filmfesztiválon Till Attila Csicska című rövidfilmjét öt másik kisfilmmel egy szekcióban, a Théatre Croisette mozitermében. Till Attila pont olyan fesztelenül viselkedett a premieren, mint a Megasztár színpadán, de az [origo] riporterének vetítés előtt elárulta, azért kicsit izgul. Az idei fesztiválról eltanácsolt Lars von Trierről is elmondta a véleményét, és felhívta a figyelmet, hogy több mopedező nő kellene Magyarországra. Videóriport a fesztivál egyetlen magyar rövidfilmjének cannes-i premierjéről.
Vágólapra másolva!

"Szerintem nem bukott meg" - szerénykedett Csicska című kisfilmjének péntek délutáni bemutatója után Till Attila. A Csicská-t öt másik rövidfilmmel együtt mutatták be egy két és fél órás blokk utolsó előtti filmjeként a Rendezők Kéthete szekcióban. Az [origo] riporterének szubjektív véleménye szerint abban a blokkban a Csicska volt messze a legjobb film.

"Nem azt éreztem, hogy megsemmisültem" - mondta vetítés után Till Attila, aki szerint nem volt annyira erős a többi kisfilm, hogy azt érezte volna, nincs itt semmi keresnivalója. A színpadról fesztelenül üdvözölte a közönséget lendületes "Hello everybody!"-jával, előző este pedig elmondta, hogy két éve, amikor először járt a cannes-i filmfesztiválon, elérhetetlennek tűnt, hogy egyszer a saját filmjét mutathatja meg a Croisette-en.


+ + +

Őrület vagy punkoskodás? Till Attila a cannes-i nyüzsgés közepette elemezte riporterünknek Lars von Trier idei Hitler-botrányát.


+ + +

Tilla előző nap megismerkedett Cannes-ban Gyurival, a román-magyar csövessel. Ezen annyira fellelkesedett, hogy a közös fotókat is megmutogatta nekünk. "Szeretem az életvidám, okos csöveseket!"- mondta.


+ + +

Till Attila a repülőúton összetalálkozott a Taraf de Haidouks nevű román zenekarral, amely éppen Johnny Depphez tartott zenélni. Tilla megpróbálta beimádkozni magát a bulira, ami sikerült is, bár kiderült, hogy mégsem Depp bulija.


+ + +

A következő videóban Till Attila arról mesél, hogy miért unta a román Liptai Claudiát, és hogyan haverkodtak össze Corneliu Porumboiu román rendezővel, aki idén a rövidfilmes zsűri egyik tagja. Közben szóba kerülnek a mopedező csajok, és betévedünk egy tengerparti vidámparkba.


+ + +

Frédéric Boyer, a Rendezők Kéthete szekció igazgatója keni-vágja a magyar filmtörténetet, legalábbis ez derült ki a rendezőknek tartott állófogadáson, ahol Till Attilával magyar filmekről beszélgettek.