A Cinema Paradiso rendezőjét is szexuális zaklatással vádolják

Miriana Trevisan
ROME, ITALY - OCTOBER 01: Miriana Trevisan attends the Tiziana Rocca Comunicazione and Residenza di Ripetta Glamour Event on October 1, 2012 in Rome, Italy. (Photo by Venturelli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Giuseppe Tornatore olasz filmrendező a hétvégén tagadta, hogy „egy ujjal is hozzáért volna” Miriana Trevisan színésznőhöz, aki korábban szexuális zaklatással vádolta meg.
Vágólapra másolva!

Giuseppe Tornatore-t, a Cinema Paradiso Oscar-díjas rendezőjét az egykori televíziós színésznő, Miriana Trevisan azzal vádolta, hogy húsz évvel ezelőtt az irodájában tapogatta és csókolgatta.

ROME, ITALY - OCTOBER 01: Miriana Trevisan attends the Tiziana Rocca Comunicazione and Residenza di Ripetta Glamour Event on October 1, 2012 in Rome, Italy. (Photo by Venturelli/Getty Images) Forrás: Getty Images/Daniele Venturelli

A 44 éves színésznő a Vanity Fairnek adott interjújában elmondta, hogy ügynöke szervezett neki egy meghallgatást Tornatore irodájába egy filmes produkcióhoz.

Amikor azonban el akarta hagyni a helyiséget, a rendező követte őt az ajtóhoz, a falnak nyomta, tapogatta és csókolgatta.

„Kiszabadítottam magam, és kimenekültem az ajtón” – mesélte, hozzátéve, hogy Tornatore nyilván semmire sem emlékszik a történtekből.

Giuseppe Tornatore walks the red carpet of the 61^ David Di Donatello on March 27, 2017 in Rome, Italy. (Photo by Silvia Lore/NurPhoto) Forrás: AFP/NurPhoto/Silvia Lore

A 61 éves rendező a La Repubblica olasz lapnak a hétvégén azt nyilatkozta, hogy emlékszik a meghallgatásra, de soha egy ujjal sem nyúlt a színésznőhöz.

– jelentette ki, hangsúlyozva, azon gondolkodik, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A Tornatore elleni vád egyike a legutóbbiaknak, amelyek a Harvey Weinstein hollywoodi filmmogul ellen felhozott súlyos szexuális visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítások nyomán kerültek nyilvánosságra, és a szórakoztatóipar, a politikai, a gazdasági élet, valamint a sajtó szereplőit is elérték.