Hihetetlen, hogy a vonalbíró öt méterről sem látta a gólt

Marko Devic, ukrán válogatott focista reklamál
Vágólapra másolva!
Az angol futballszakértőket is megdöbbentette, hogy Kassai Viktor segítője, Vad II István közelről sem látta, hogy az ukrán Devics lövése után Terry a gólvonal mögül rúgta ki a labdát. Anglia az 1-0-s győzelemmel csoportelső lett az Eb-n, igaz, 1-1-gyel is az lett volna.
Vágólapra másolva!

"Ugyanaz történt, mint Dél-Afrikában, a labda mindkét alkalommal átjutott a gólvonalon" - írta a Twitteren a Manchester United Eb-ről lemaradt védője, Rio Ferdinand a Twitteren célozva a két évvel ezelőtti világbajnokságon történtekre, ahol Anglia - Lampard szabályos góljának elvételekor - szenvedő alanya volt a történteknek.

"Ugye egyértelmű gól volt?" - tette fel a kérdést a BBC Sport szakkommentátora, Graham Taylor. "Az asszisztensnek látnia kellett volna, nem hiszem el, hogy nem vette észre. Angliának szerencséje volt, de minden tornán szükséged van erre. Ez egy nagyon-nagyon szerencsés pillanat volt a válogattunk számára" - tette hozzá az egykori angol szövetségi kapitány.

"Nem hiszem el! Ott van az asszisztens, plusz egy vonalbíró, aki öt méterről nem látott semmi. Hihetetlen" - csodálkozott az egykori angol válogatott játékos, a szintén a BBC-nek segítő Chris Waddle.

"Devics lövése után a labda tisztán benn volt a gólvonal mögött, Terry onnan kanalazta ki. Ismét bebizonyosodott, semmi értelme a plusz segítőnek. Vad II István ott állt a közelben, de nem látott semmit" - írta a BBC vezető szakírója, Phil McNulty, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.

A portál szemezgetett a Twitter-oldalakról is, egy Athur nevű hozzászóló azt kérdezte, ezek után minek plusz ember az alapvonal mögé. John McCook hozzátette, hogy óriási tévedés volt. Richard Miall az angolokat éltette, szerinte lehetséges, ez a változás jele volt Roy Hodgson és a válogatott számára. "Egyszer lehet Angliának is szerencséje"- írta.

"Sajnos ez a hiba benne volt, nagyon nehéz szabad szemmel megállapítani, hogy benn volt-e vagy sem. Előbb-utóbb be fogják vezetni a gólbírót, muszáj lesz, mert nagyon sok múlik rajta" - nyilatkozta az m1 televíziónak Buzsáky Ákos, a QPR légiósa.