Wenger: A spanyolok elárulták a filozófiájukat

foci eb döntő, spanyolország olaszország
Vágólapra másolva!
Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger is beállt a spanyol válogatottat ekézők táborába. A francia edző szerint a spanyolok feladták korábbi  alapelvüket támadó futballról, de mivel ők a világ legtechnikásabb játékosai, Wenger számított rá, hogy megnyerik az Európa-bajnokságot. 
Vágólapra másolva!

Wenger még a döntő előtt nyilatkozott az Europsortnak, és nem félt kijelenteni, hogy szerinte Spanyolország nyeri az Európa-bajnokságot. "Habár nehezebben szerzik a gólokat, mesterei a labdabirtoklásnak, és technikailag ők a legjobbak a világon. Nem csupán kiváló futballisták, de nagyon intelligens és nyerő típusú játékosok is" - mondta a francia, majd rátért mondanivalója kevésbé hízelgő részére.

"Úgy érzem viszont, hogy elárulták a filozófiájukat, és valami rosszabbra cserélték. Eredetileg azért akarták birtokolni a labdát, hogy támadjanak és nyerjenek. Most úgy tűnik, az az elsődleges, hogy ne kapjanak ki, őrizgetik a labdát, hogy esélyed se legyen gólt lőni nekik. Konzervatívabbak lett a játékuk, kevésbé lenyűgöző, mint korábban."