Gera Zoltán világklasszis teljesítményt nyújtott

ausztria-magyarország
BORDEAUX, FRANCE - JUNE 14: Zoltan Gera of Hungary and Martin Harnik of Austria compete for the ball during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France. (Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images)
Vágólapra másolva!
 A magyar válogatott teljesen megérdemelten verte meg Ausztriát első Európa-bajnoki mérkőzésén, és ezt a statisztikák is alátámasztják. Böngészgessen velünk. 
Vágólapra másolva!

A mieinket kicsit talán lebecsülő osztrákok nem találták a játékunk ellenszerét, és olyan jól pörögtünk, hogy végül tulajdonképpen

minden lényeges mutatóban felülmúltuk őket.

Jobban passzoltunk (74-72 százalék), több volt a sikeres cselünk (8-6), a szerelésünk (22-21), és lényegesen többször találtuk el kaput (7-3 – a blokkolt lövésekkel együtt 9-7).

A magyar csapatban nem igazán akadt rossz teljesítmény, de két játékos kiemelkedően jól futballozott Ausztria ellen. Kádár Tamás három szereléssel, három labdaszerzéssel és remek passzjátékkal adott stabilitást a csapatnak, Gera Zoltán pedig akkorát focizott, hogy talán az egész tornán nem láttunk hozzá hasonlót.

Gera Zoltán az Eb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Dennis Grombkowski

A Fradi középpályása adta a legtöbb passzt (köztük két kulcspasszal), két lövésével is eltalálta a kaput, de a védőjátéka volt az igazán elképesztő: hét szerelésénél senki nem tudott többet felmutatni a mezőnyben, sőt az egész Európa-bajnokságon sem, emellett három felszabadítás és három labdaszerzés került Gera Zoltán neve mellé. Masszív klasszisteljesítmény ez,

magyar futballistától nemzetközi meccsen nagyon régen láttunk hasonlót.

Gera játékával kapcsolatban meg kell jegyeznünk, hogy a Whoscored statisztikái alapján csak hatan játszottak eddig jobban nála az Európa-bajnokságon, a 7. helyét (egyébként Kádár a 10.) elsősorban annak köszönheti, hogy hét szerelésével ő az eddigi király az Eb-n.

A többiek közül bárkit ki lehetne emelni, hiszen mindenki jól játszott. Talán még Nagy Ádámot kell megemlítenünk, aki Gerához hasonlóan kiválóan játszott, neki is komoly hatása volt a középpályás fölényünk kiharcolására.