Odaszúrt a kapitánynak a mellőzött román futballista

Anghel Iordanescu, foci
Romania's coach Anghel Iordanescu attends the friendly football match between Romania and Lithuania in Bucharest March 23, 2016. Romania won 1-0. DANIEL MIHAILESCU / AFP
Vágólapra másolva!
Kihirdette 28 tagú keretét csütörtökön Anghel Iordanescu, a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

A szövetségi kapitánynak a május 31-ei határidőig öttel kell szűkítenie mostani keretét, a Prosport.ro szerint egyértelmű, hogy ha semmi sem jön közbe, akkor Alin Tosca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan, Alex Maxim és Ioan Hora marad otthon.

Iordanescu, aki állítólag az Eb után végleg visszavonul az edzősködéstől, nem tartott igényt Constantin Budescu játékára. Az Astra Giurgiutól januárban Kínába szerződő játékos pedig az ő felfedezettje, tavaly októberben Feröer-szigetek ellen két gólt is szerzett Eb-selejtezőn.

Anghel Iordanescu Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

"Csalódott vagyok, hogy nem lehet ott a válogatottban, az edzőtábort azért megérdemeltem volna. Iordanescuról megvan a véleményem, el sem hittem, hogy ő lett a kapitány. Azt hittem, csak egy vicc, főleg, amikor előjött a 90-es éveket idéző munkamódszereivel. Semmi személyes problémám nincsen vele, tisztelem az eredményeit és az életkorát, de ez a véleményem” - mondta Budescu.

A másik nagy hiányzó Ciprian Marica, aki ugyan januárban hazatért a Steauához, azonban eddigi hat bajnokiján nem szerzett gólt. De hiányzik a keretből egy másik Steaua-védő, az angliai tapasztalatokkal rendelkező Gabriel Tamas, illetve az Osmanlispor támadó középpályása, Raul Rusescu is.

A románok május 18. és 30. között Olaszországban edzőtáboroznak, és május 25-én Comóban a Kongói DK, május 29-én Torinóban pedig Ukrajna csapatával játszanak barátságos mérkőzést. Az Európa-bajnokság nyitómeccsén, június 10-én a házigazda Franciaország lesz az ellenfél, aztán Svájc (június 15.) és Albánia (június 19.) következik.

A román válogatott 28-as kerete:
kapusok: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)
védők: Cristian Sapunaru (Pandurii), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dragos Grigore (al-Szajlija), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti), Alin Tosca (Steaua)
középpályások: Mihai Pintilii (Steaua), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Adrian Ropotan (Pandurii), Andrei Prepelita (Ludogorets), Adrian Popa (Steaua), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (Steaua), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (Stuttgart), Nicolae Stanciu (Steaua), Lucian Sanmartean (al-Ittihad)
csatárok: Claudiu Keseru (Ludogorec), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra), Ioan Hora (Pandurii)