Ez volt Kassai legnehezebb pillanata

Horizontal
Hungarian referee Viktor Kassai (L) talks to Germany's defender Jerome Boateng during the Euro 2016 quarter-final football match between Germany and Italy at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on July 2, 2016. / AFP PHOTO / Mehdi FEDOUACH
Vágólapra másolva!
Egyedül Manuel Neuer tudta meglepni az Eb egyik legnagyobb rangadóját remekül vezető Kassai Viktort – és ő is csak azzal, hogy eltalálta a labdával.
Vágólapra másolva!

Manuel Neuer a német–olasz Eb-negyeddöntőn Insigne helyzete után gyorsan próbált indítani, és a kézből, laposan kirúgott labdával telibe találta a kezdőkör felé kocogó Kassai Viktor sarkát.

A magyar bíró meglepetten fordult meg, még épp időben ahhoz, hogy lássa, amint a kétségbeesetten a labda után ugró Neuert akadályozza Graziano Pellé, így le is fújta megmozdulást, és kifelé ítélt szabadrúgást.

Gyakorlatilag nem hibázott

Kassait ettől az epizódtól eltekintve nem tudta meglepni a két csapat semmivel, végig magabiztosan vezette a meccset, jókor szórta meg sárgákkal az olaszokat, és a javukra megítélt tizenegyesnél is helyesen döntött. A külföldi újságok, újságírók vagy dicsérik, vagy szót sem ejtenek róla, ami egy játékvezető esetében gyakorlatilag ugyanazt jelenti.

Az bizony tizenegyes Forrás: AFP/Mehdi Fedouach