A Hertha sztárja szerint erős a magyar válogatott

Salomon Kalou Hertha Berlin Salomon Kalou elefántcsontparti válogatott labdarúgó, jelenleg a német Hertha BSC támadója.
Salomon Kalou elefántcsontparti válogatott labdarúgó, jelenleg a német Hertha BSC támadója.
Vágólapra másolva!
A Hertha legismertebb játékosa, Salomon Kalou boldog Berlinben, és jó edzőnek tartja Dárdai Pált, de közben már a magyarok elleni barátságos meccsre is figyel. A BL-győztes támadót a Hertha vasárnapi nyilvános edzése után kérdeztük.
Vágólapra másolva!

"Úgy érzem, hogy nagyon jó munkát végez a Herthánál" - válaszolta az Origónak Kalou, amikor arról kérdeztük, milyen edzőnek tartja Dárdai Pált. "A csapat tavaly a kiesés ellen küzdött, ekkor vett át minket, bennmaradtunk, idén pedig óriásit sikerült előrelépnünk. A csapaton belüli harci szellem kiváló, ennek is köszönhetjük a jelenlegi helyezésünk" - nyilatkozta a Chelsea-val korábban angol bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert támadó.

Az edzés után autogramot is osztogatott Fotó: Polyak Attila - Origo

A célja a Herthával, hogy a csapat megtartsa a hatodik helyét. "Ehhez egy pontot mindenképp szereznünk kellene a Mainz ellen a zárófordulóban, de az még jobb lenne, ha nyernénk. Aztán j

Az eddigi 54 meccsén 2014 óta 20 gólt szerzett, és azt mondja, jól is érzi magát Berlinben. "A Hertha egy nagyon jó klub, szeretek itt futballozni" - fogta rövidre a 30 éves támadó.

Közben persze már készül a jövő pénteki Magyarország-Elefántcsontpart barátságos mérkőzésre, amelyet 18.30-kor rendeznek a Fradi-stadionban. "Úgy vélem, számunkra egy kiváló erőfelmérő lesz a budapesti találkozó, mindig lehet abból tanulni, ha egy jó európai válogatottal játszunk. A magyaroké ugyanis egy erős és jó csapat, szerintem remek kis meccset fogunk játszani."

A Darmstadt ellen nem tudott gólt szerezni Fotó: Polyak Attila - Origo

Kalou amúgy jó pár magyar játékost is közelről ismer. "A Feyenoordban együtt játszottam Babos Gáborral, szerintem egy nagyon jó kapus volt. De emlékszem Hollandiából Dzsudzsák Balázsra és Angliából Gera Zoltánra is. És természetesen

A 2015-ben Afrika-kupagyőztes Kalou az elefántcsontparti válogatottban eddig 83 meccsen 28 gólt szerzett.

Fotó: Polyak Attila - Origo