Ronaldo négyszer annyit ér, mint a teljes magyar Eb-keret

Cristiano Ronaldo, foci
Portugal's forward Cristiano Ronaldo gestures during the EURO 2016 friendly football match Portugal vs Bulgaria at Magalhaes Pessoa stadium in Leiria on March 25, 2016. FRANCISCO LEONG / AFP
Vágólapra másolva!
Nem az a meglepetés, hogy a portugál sztár mennyibe kerül, inkább az, hogy a világ vezető gazdasági lapja foglalkozik velünk.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg készített összeállítást az ING által kiadott statisztikákból, melyekből kiderül, hogy a magyar válogatott a „legolcsóbb” a 24 Eb-résztvevő csapat közül.

A mieink 23-as keretének értékét 31 millió dollárban határozta meg az amerikiai gazdasági lap. A számolgatásoknál még nem vehették figyelembe a végleges keretet, de sokat aligha lehet tévedni, ha, tegyük fel, Korhut Mihály helyett Vida Máté kerülne be a csapatba.

Ronaldo árából néy magyar Eb-csapat is kijönne Forrás: AFP/Francisco Leong

A holland ING által előbányászott számok alapján a 116 millió dollárt érő Cristiano Ronaldo lesz a torna legdrágább játékosa, aki ezek szerint egymaga közel négyszer annyit ér, mint a komplett magyar keret, amelyik értékét tekintve utolsó a résztvevők között.

Árban is címvédők a spanyolok

Az ING-nél azt is kiszámolták, hogy melyik válogatott utazik Franciaországba a legértékesebb kerettel. Ezen a listán a legutóbbi két tornát megnyerő

Spanyolország vezet 736 millió dollár összértékkel,

megelőzve Németországot (633 millió dollár) és a házigazda Franciaországot (551 millió dollár).

A tíz legértékesebb csapat további sorrendje: Belgium, Anglia, Olaszország, Portugália, Horvátország, Horvátország, Lengyelország, Törökország. Érdekes Wales esete: az Eb-újonc hiába tudja a keretében a 113 millió dollárt érő Gareth Bale-t, a komplett csapat még így sem fért be a tíz legértékesebb közé.