Dárdai: Az Eb-n 20 perc alatt kiderül, milyen formában vagyunk

Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző
2016.05.08.
Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző 2016.05.08.
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Dárdai Pál nem akart tippelni arra, hogy milyen lesz a csapat az Európa-bajnokságon, szerinte ez az első meccs első 20 percében kiderül.
Vágólapra másolva!

„Tanulni megyek, fiatalember vagyok, biztos, hogy pozitív dolgokkal fogok hazajönni” – mondta a NSO-nak adott interjújában Dárdai Pál, a Hertha jelenlegi edzője, aki az Eb-selejtezők alatt a magyar válogatottnál is dolgozott, és ha nézőként is, de ott lesz a franciaországi tornán.

Nem sokan tudják, milyen nyomás alatt játszani

Dárdai szerint, ami igazán fontos az az, hogy a csapat jól felkészüljön, szerinte már ez sem lesz könnyű, figyelembe véve, hogy a BL-ben és az EL-ben alig pár játékos szerzett tapasztalatot, így nincs meg az a rutinja a keret többségének, hogy milyen érzés nyomás alatt játszani.

„Az osztrákok elleni meccs első 20 percben kiderül, hogy milyen a válogatott. Minden gólnak, minden sikeres párharcnak örülni kell, és ha továbbjutunk a csoportból, az óriási sikernek számítana” – véli Dárdai, aki korábbi csapattársával, a válogatottsági rekorder Király Gáborral és a Bernd Storck másodedzőjeként dolgozó Szélesi Zoltánnál is tartja a kapcsolatot, de ilyenkor nem szoktak mélyen belemenni a szakmai kérdésekbe.

A lényeg az Eb után jön

Szerinte a lényeg az lenne, ami az Eb után következik, hogy a gyerekek menjenek ki szüleikkel a meccsekre, a játékosok pedig hajtsanak keményen, hogy a nézők a következő héten is megvegyék a jegyet.