A magyarok okozták az Eb legnagyobb meglepetését

Kleinheisler László
Austria's midfielder David Alaba (L) vies with Hungary's midfielder Laszlo Kleinheisler during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Austria at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on June 14, 2016. / AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
A franciaországi Európa-bajnokság első csoportköre után az angol Guardian a látottak alapján elkészítette a csapatok erősorrendjét. Vezetnek az olaszok, de a magyarok is odaértek a legjobbak közé, megfirkáltuk a papírformát. 
Vágólapra másolva!

Az E csoport rangadóján a minden erényét felvonultató olasz csapat egy percre sem hagyott esélyt a belgáknak, és teljesen megérdemelten nyerte 2-0-ra az összecsapást. Hazard láthatatlan volt, de a társai sem villogtak, az olaszok viszont a hagyományos fegyvereiket megvillantva végig uralták a meccset.

Az olaszok mutatták a legjobb focit

A teljesítmény lenyűgözte a Guardian szakíróit, így Antonio Conte csapatát tették az első helyre a rangsorban.

Az olaszok joggal örülhettek a belgák lesimázása után Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Mögöttük – minimális fanyalgás mellett – a franciákat írja a lap, amely megjegyzi, hogy ennél azért biztosan tudnak jobban is játszani a hazaiak, akik a kellemetlen románok ellen nehezen lendültek játékba, de a potenciál megvan bennük.

Végy egy jó kapust

A harmadik helyen az Ukrajnát kimondottan jó meccsen legyőző németek állnak. Az angolok Toni Kroos parádés játékát emelik ki, megjegyezve, hogy a védelem állhatna biztosabb lábakon, de a csapat szerencséje, hogy a világ legjobb kapusa áll a gólvonalon.

A 4-9. helyen Spanyolország, Horvátország, Anglia, Lengyelország, Wales és Svájc áll – a látottak alapján a lengyelekkel és a svájciakkal azért bőven lehetne vitatkozni –, majd következnek a mieink.

A torna legkellemesebb meglepetése

Bernd Storck csapatáról azt írja a Guardian, hogy a torna előtt Albániával és az északírekkel együtt a torna outsidere volt, de az Eb eddigi legkellemesebb meglepetését szolgáltatta az osztrákok legyőzésével. Kiemelik, hogy nagyszerű csapatmunka után született a magyarok vezető gólja, és hogy Szalai hosszú idő után a legjobbkor volt eredményes. Végül felteszik a kérdést: vajon képesek-e megismételni a magyarok a látottakat?

A magyar csapat nagyon meglepte Alabáékat Forrás: AFP/Nicolas Tucat

A csoportellenfeleink közül Portugália éppen mögöttünk áll a rangsorban a tizenegyedik helyen, Izland a tizenhatodik, míg a legyőzött Ausztria a tizennyolcadik.

A lista végén Észak-Írország áll, megelőzve az albánokat és Szlovákiát.