Fasiszta magyar szurkolóktól féltik az angol ultrákat

fbl Horizontal
Hungary supporters chant at the end of the Euro 2016 group F football match between Iceland and Hungary at the Stade Velodrome in Marseille on June 18, 2016. / AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vágólapra másolva!
Az angol lapok attól tartanak, hogy ha Anglia Magyarországgal játszik az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, akkor Nizzában hatalmas verekedések törhetnek ki a két csapat ultrái között. Szélsőséges, fasiszta, náci magyar szurkolókról írnak, akik komoly kihívást jelenthetnek az angol huligánoknak.
Vágólapra másolva!

Ha a magyar válogatott a második helyen végez a csoportjában (amire nagy esély van), akkor a nyolcaddöntőben a B csoport második helyezettjét kapja. Jelenleg így áll az a csoport:

1. Anglia 4 pont (3-2)
2. Wales 3 (3-3)
3. Szlovákia 3 (3-3)
4. Oroszország 1 (2-3)

Az utolsó fordulóban Szlovákia-Anglia és Oroszország-Wales meccseket rendeznek, az angol lapok pedig arról írnak, hogy azért is kellene győzniük a szlovákok ellen, hogy megnyerjék a csoportot, és a nyolcaddöntőben elkerüljék a magyarokat. Viszont nem feltétlenül a magyar csapattól, annál inkább a magyar szurkolóktól tartanak, legalábbis a Daily Record és a Mirror is erről írt.

A középső úrral később még találkozunk Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Előbbi lap konkrétan ezzel a címmel közölt cikket: Fasiszta gengszterek várják az angol huligánokat, ha Magyarországgal játszunk. A Mirror sem finomkodott: Az angol szurkolókra náci karlendítéses magyar ultrák várnak, ha Anglia elveszíti utolsó csoportmeccsét.

A címek többek között arra utalnak, hogy az UEFA eljárást indított a magyarok ellen például pirotechnika használatáért és a náci karlendítés miatt, amelyet szerintük az Izland elleni meccsen a stadionban mutattak be.

Ezeket a mozdulatokat nézték náci karlendítésnek Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

„A fekete pólót viselő magyar ultrák összeverekedtek a francia rendezőkkel is a marseille-i stadionban. Legalább ezer magyar szélsőséges ultra érkezett a meccsre.

Ők voltak azok, akik korábban Magyarországon és Romániában is megtámadtak szíriai menekülteket”

– írta a Mirror.

A lapnak nyilatkozott egy rendőrségi forrás is, aki szerint félő, hogy az orosz huligánok után a magyarokkal fognak összecsapni az angol szurkolók. „A marseille-i balhét az orosz huligánok csinálták, de a magyaroknak és a horvátoknak is komoly ultráik vannak. Attól tartok, hogy az angol szurkolók ezt egy olyan kihívásnak fogják fel, aminek nem tudnak ellenállni.”

Szélsőséges magyaroktól tartanak Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A Mirror megemlíti, hogy az Izland elleni meccsen mintegy 100 ultra próbált átmászni a kerítésen egy másik szektorba, de gumibotokkal és könnygázzal sikerült megállítani őket. A lap egy videót is közöl arról, amikor a magyar szurkolók petárdáztak, és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára.

A cikkben írnak arról, hogy a Carpathian Brigade 09 és a The Unity szervezett szurkolói csoportok tagjairól van szó, a klubok között pedig a Ferencváros, az Újpest, a Kecskemét, a Debrecen és a Videoton ultráit említik meg. Továbbá visszaemlékeznek a 2004-es UEFA-kupa meccsre, amikor Budapesten játszott a Millwall a Ferencvárossal, a két csapat szurkolói pedig összeverekedtek egymással.

Többek között tőle tartanak az angolok Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A Daily Record külön felhívta a figyelmet a fenti kigyúrt magyar ultrára, aki félmeztelenül szurkolt a stadionban. „Rá van tetoválva a hooligan szó, ez is jelzi, hogy miért jött Franciaországba. Senki ne kezdjen ki vele!”

Néhány napja még a francia és az angol sajtó is csak ámult a magyar szurkolókon, amikor hátborzongató hangulatot teremtettek Marseille városában.

A Szlovákia-Anglia és az Oroszország-Wales meccseket hétfőn 21 órakor játsszák.