Vizsgálja az UEFA a magyar drukkerek nézőtéri verekedését

Magyar szurkolók dulakodnak a rendőrökkel
Marseille, 2016. június 18. Magyar szurkolók dulakodnak a rendőrökkel a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában játszott Magyaország - Izland mérkőzés előtt a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 18-án. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Az UEFA eljárást indított a magyar szurkolók szombati viselkedése miatt. Rendbontás, pirotechnika, dobálózás.
Vágólapra másolva!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vasárnap közölte, hogy a fegyelmi bizottsága vizsgálja a szombati Magyarország-Izland (1-1) mérkőzésen történteket.

A meccs előtt több magyar szurkoló összetűzésbe keveredett a biztonságiakkal, amikor át akart mászni egy másik szektorba, hogy csatlakozzon az ottani magyarokhoz. A rendezők ezt nem engedték, dulakodás kezdődött, mire megjelentek a rendőrök, és paprikasprét is használva szorították vissza a drukkereket.

Elcsattant néhány pofon Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo


Az UEFA közleménye szerint részint ezt a rendbontást, részint a görögtüzek meggyújtását vizsgálják, valamint azt, hogy egyes szurkolók tárgyakat dobáltak.

A bizottság kedden hoz ítéletet az ügyben. Korábban már megírtuk, hogy biztosan büntetés vár a magyar szövetségre.

A belgák is kaphatnak büntetést

Ugyancsak pénzbírságra számíthat a belga szövetség, mivel a belga drukkerek szombaton pirotechnikai eszközöket használtak az írek ellen 3-0-ra megnyert meccsen Bordeaux-ban. A portugál szövetség pedig az Ausztria elleni meccsen a pályára beszaladó Ronaldo-rajongó miatt lehet gondban.