A kapusedző szerint nem hibázott Király Izland ellen

Király Gábor; Harnik, Martin akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY véd
Bordeaux, 2016. június 14. Király Gábor kapus és az osztrák Martin Harnik (b) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában a bordeaux-i Új Stadionban 2016. június 14-én. Magyarország 2-0-ra győzött. (MTI/EPA/Haled el-Fiki)
Vágólapra másolva!
Holger Gehrke megvédte Király Gábort, aki szerinte 40 évesen is tud még fejlődni, és robbanékonyságban semmiben sem marad el a fiataloktól. 
Vágólapra másolva!

Az Izland elleni meccs után sok szó esett az északiak büntetőjét megelőző esetről, amikor Király Gábor kiejtett egy elsőre nem túl nehéznek tűnő, szögletből érkező beadást, majd a kavarodásnak az lett a vége, hogy Kádár ütközött ellenfelével, amire az orosz bíró büntetőt ítélt.

Az Origo fotósa készített egy képet, amin jól látszott, hogy Királynak nem volt olyan könnyű dolga, mert az egyik izlandi nekiütközött a levegőben, és a hétfői sajtótájékoztatón Holger Gehrke, a csapat kapusedzője megvédte a válogatottsági rekordert.

Az ominózus fotó Forrás: Polyák Attila / Origo

„Nincs szó kapushibáról, szabálytalanság történt, amit nehezen lehetett kiszúrni, én is csak a találkozó után láttam, amikor megnéztem a feltételeket.

Nem szeretném azt sugallni, hogy hibázott a bíró, mert élőben ezt nagyon nehéz lett volna észrevenni, de ettől még tény, megvolt a kontakt, és emiatt hátrányba került a kapusunk.”

A kapusedző szerint Király nagyon fontos láncszeme a válogatottnak Fotó: Polyák Attila - Origo

Felmerült a kérdés, hogy a 40 éves Király tud-e még fejlődni, erre Gehrke azt mondta, mindennap lehet fejődni, és

példának hozta fel a kolumbiai Farid Mondragont,

akivel korábban együtt dolgozott Kölnben, és aki 43 évesen még vébén védett, ami egyedülálló teljesítmény.

„Hozzá képest Király még kifejezetten fiatal. A robbanékonysága például a fiatalokat idézi, példának hozhatom fel a németek elleni mérkőzésen a Gomez fejesénél bemutatott bravúrját. De ezen felül is nagyon fontos láncszem ő, nem mondom, hogy apafigura, de olyan karakter, aki iránymutatást ad a többieknek, akik hallgatnak is rá.”

Forrás: Polyák Attila

Azt egyelőre nem tudni, hogy a harmadik meccsen is a Haladás kapusa véd-e majd, de Gehrke szerint

mindhárom kapusunk nagyon rendben van mentálisan,

ami borzasztóan fontos ezen a poszton, ahol folyamatosan nagy a nyomás, és elég egyetlen balul sikerült mozdulat, hogy a szurkolók éveken át arról beszéljenek.

Természetesen a kapusedző is megkapta a kérdést Cristiano Ronaldóról, és annyit mondott, mindenki tisztában van a háromszoros aranylabdás képességeivel, mint ahogy a portugálokra is áll a kitétel, hogy a legerősebb ellenfelünk lesznek, annak ellenére, hogy eddig csikorgott a gépezet.