Juhász Roland: Nekünk nem meglepő a csoportelsőség

Magyar válogatott EB Edzés Sajtótájékoztató Böde Dániel, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság,
A Magyar Válogatott egy részének edzése Cannes melletti edzőközpontjukban, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság,
Vágólapra másolva!
A magyar játékosokat nem lepte meg, hogy két kör után vezetik a csoportjukat a foci-Eb-n, de nem akarnak itt megállni, amíg el nem érik az előre kitűzött céljukat. Böde Dániel szerint a szerdai utolsó csoportmeccsen a portugáloknak kell izgulniuk, nekünk a saját kezünkben van a sorsunk.
Vágólapra másolva!

Alaposan a feje tetejére állt a futballvilág a mostani Eb-n, Albánia legyőzte – és ezzel kiejtette – Romániát, Észak-Írország Ukrajnát lepte meg, és ami nekünk a legjobban esik, hogy Magyarország két kör után 4 pontjával vezeti az F csoportot. Így aztán a mi fiaink viszonylag kényelmes helyzetből várhatják az utolsó csoportmérkőzést Portugália ellen, míg Cristiano Ronaldóék görcsbe rándult gyomorral várhatják, mire jutnak az eddigi két döntetlen után.

Juhász és Böde sem tart a portugáloktól Fotó: Polyák Attila - Origo

Persze, ismerve Ronaldót, valamint látva a korábbi ellenfeleink magabiztosságát, önbizalom is lesz bőven a feszültség mellé, de jó látni, hogy a magyar csapat is rendben van ilyen téren. A hétfői sajtótájékoztatón Juhász Roland azt emelte ki, hogy még nem dőlt el a továbbjutás, és a csapat helyén kezeli az eddigi sikereket, az osztrákok elleni sikert és az Izland elleni döntetlent.

„Nem megyünk bele számolgatásokba, azzal ráérünk szerda este foglalkozni, addig csak a mérkőzésre koncentrálunk. Sokan kérdezik, hogy éljük meg a csoportelsőséget, de nekünk ez nem meglepő.

És külön motivált minket, hogy leírtak, és a különféle rangsorok végére soroltak minket” – magyarázta a Videoton védője.

Böde láthatóan jó lövőformában van Fotó: Polyák Attila - Origo

Juhász beszélt az Izland elleni meccsről is, ami nemcsak az eredmény, hanem a szurkolók által okozott élmény miatt is felejthetetlen maradt számára. „Úgy éreztük magunkat, mintha otthon lennénk. Ilyen biztatás mellett nem lehet elfáradni. Jó volt ezt megélni, a pontszerzésben a szurkolók is benne voltak, de le a kalappal a csapat előtt is.”

Böde felemelő érzésről beszél

Az északiak ellen csereként beszálló Böde csatlakozott Juhász mellé, amikor azt mondta, nem nyaralni jöttek ide, és addig nem állnak meg, míg nem érik el azt a célt, amit az öltözőben közösen megbeszéltek. „Lehet, hogy még mindig Portugália a favorit, de nem nekünk kell futni az eredmény után,

Felemelő érzés, hogy mi vezetjük a csoportot, és nem csak szerencsénk volt, sokat tettünk érte, jól játszottunk. Saját kezünkben van a sorsunk, ennél jobb szituáció nem kell” – mondta az előző NB I-es bajnokság gólkirálya.

Fiola kiesése után Juhász kezdő volt az izlandiak ellen, és jól is játszott Fotó: Polyák Attila - Origo

Mindkét játékost megkérdezték Cristiano Ronaldóról, Böde azt felelte, mivel mindketten csatárok, nem fognak sokszor összefutni a pályán, úgyhogy különösebben nem foglalkozik az ellenfél legnagyobb sztárjával, Juhász pedig nem akarta egy emberre kihegyezni a dolgot, szerinte szervezettséggel a portugálokat is képesek megállítani.

– fogadkozott Juhász.

A magyar válogatott szerdán 18 órától Lyonban találkozik a portugálokkal, akiket tétmeccsen eddig nem sikerült legyőzni. Itt az alkalom.