Vágólapra másolva!
Nem tetszik focivébé labdája Julio Cesarnak, a brazilok kapusának, aki szerint a játékszer olyan, mintha egy szupermarketből hozták volna. A chileiek kapusa, Claudio Bravo szerint a labda bizarr dolgokat művel.
Vágólapra másolva!

A hálóőr "borzalmasnak" és "szörnyűnek" nevezte az Adidas labdáját, azt ugyanakkor nem részletezte, hogy pontosan mi nem tetszik neki benne.

"Mindig kitalálnak valamit, hogy a kapusoknak nehezebb dolguk legyen" - fogalmazott az Internazionaléval múlt szombaton Bajnokok Ligáját nyert dél-amerikai játékos, aki viccelődve hozzátette: csak magát okolhatja, hogy éppen ezt a posztot választotta.

A brazilok - akik Elefántcsontpart, Portugália és Észak-Korea csapatával csapnak majd össze a csoportszakaszban - pénteken tartották első edzésüket a torna helyszínén.

Az Inter kapusához csatlakozott chilei kollégája, Claudio Bravo is: "Ez egy speciális labda, azért készült, hogy bonyolítsa a kapusok életét, még több hibát kövessenek el, ezáltal több gól legyen. Nagyon gyorsan és követhetetlenül száll, nehéz megfogni. Strandröplabdához hasonlít."

"Manapság egyre nehezebb a kapusok dolga a labdák miatt. Különös módon szállnak, bizarr dolgokat művelnek magaslaton és tengerszinten egyaránt" - tette hozzá a chileiek 27 éves csapatkapitánya.

Az Adidas labdája a Jubilani nevet kapta, és fejlesztői szerint új technológiák alkalmazásával a dél-afrikai időjárási viszonyokat figyelembe véve alakították ki, különleges stabilitásra és optimális kontrollra törekedve.