Messi: Nem Maradona, Argentína a nagy ellenfél

Vágólapra másolva!
A sikeres világbajnoki bemutatkozás, a Nigéria elleni 1-0-s szombati győzelem után Diego Maradonát magasztalta Lionel Messi, az argentinok legnagyobb sztárja.
Vágólapra másolva!

"Mindig bízott bennem, még a nehéz időkben is" - mondta neves elődjéről a Barcelona klasszis játékosa. "Olyan szövetségi kapitány, aki mindig a közelünkben van, és ha szükségünk van rá, azonnal segít."

A Marca című spanyol lapnak adott nyilatkozatában Messi kiemelte: Maradona játékosként nagyon sok tapasztalatot gyűjtött és sok mindent átélt.

"Minden pillanatban tudja, mi történhet. Ez óriási önbizalmat ad nekünk" - fogalmazott a támadó.

Korábban számos támadás érte Maradonát, volt olyan vélemény, hogy Argentína az ő dilettantizmusa miatt nem nyerheti majd meg a világbajnokságot, miként sokan azért is őt hibáztatták, amiért Messi a válogatottban rendre tudása alatt teljesít.

Messi a vb további részéről azt mondta: Argentína legnagyobb ellenfele maga Argentína. "Nigéria ellen még idegesen játszottunk, de a győzelemmel óriási tehertől szabadultunk meg."

A végső győzelemre is esélyesnek tartott dél-amerikai csapat csütörtökön a dél-koreaiakkal, jövő kedden pedig a görögökkel találkozik a B csoportban.