Bevitték a rendőrségre a holland bombázókat

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerint egy sörgyárat reklámoztak azok a narancssárga mezbe öltözött bombázók, akik a Hollandia-Dánia találkozó előtt és alatt kisebbfajta felfordulást okoztak a dél-afrikai focivébén.
Vágólapra másolva!

A keddi összecsapás előtt a johannesburgi stadionnál csinos holland lányok jelentettek felüdülést a többi szurkoló számára, a drukkereket nagyon sokan fotózták a mérkőzést megelőzően. A jelek szerint a FIFA nem örült a látványos eseménynek, mert a nemzetközi szervezet úgy véli, hogy egy sörgyár gerilla-marketingjéről volt szó, márpedig az ilyesmit szigorúan tiltják.

A világbajnokságnak ugyanis megvannak a hivatalos szponzorai, és más gyártó termékei nem lehetnek jelen a stadionokban. Az egyik támogató a Budweiser, márpedig a FIFA szerint a csinos lányok a Bavaria sörgyár kampányának szereplői.

A cég négy évvel ezelőtt is problémát okozott a vébé idején, akkor a gyár nevével ellátott bőrnadrágban jelent meg néhány szurkoló az egyik stadionban, de a figyelmes biztonsági emberek levettették róluk a ruhadarabot. Ez ezúttal (a férfitársadalom legnagyobb bánatára) nem történt meg, ám a dél-afrikai újságok szerint a nőket a második félidőben kivezették a stadionból, sőt a rendőrségen kihallgatták őket.

afp

"A rendőrök mást sem kérdeztek, mint hogy a Bavariának dolgozunk-e, és azt mondták, hogy letartóztatnak minket, börtönbe kerülünk. Volt olyan lány, aki sírva fakadt. Végül egy rendőrségi furgonnal a hotelbe szállítottak, és az útlevelemet kérték, amit lemásoltak, és kijelentették, hogy be fognak perelni. Mindezt azért, mert narancssárga ruhában voltunk" - nyilatkozta az egyikük, Barbara Kastein.

A Bavaria szóvivője, Peer Swinkels kijelentette, hogy a ruhán semmiféle márkajel nem volt, a FIFA pedig nem határozhatja meg senkinek, hogy milyen ruhát vegyen fel.