"Már jelentettem a gondnoknak!" - megfújtuk a vuvuzelát

Vágólapra másolva!
Végre mi is csatlakozhattuk a világ egyelőre még kisebbségben lévő, ám annál idegesítőbb részéhez: egy Dél-Afrikából érkezett ismerősünk elhozta nekünk a focivébé mumusát, a világszerte milliókat őrületbe kergető vuvuzela egyik eredeti példányát. A kísérlet sikerült, tíz perc alatt két épületben is sikerült felfordulást okozni.
Vágólapra másolva!

A szerkesztőség egyik tárgyalójában próbáltuk megszólaltatni a vuvuzelát, és a kezdeti köpködő hangok után kisvártatva konstatálhattuk, hogy nem túlzóak a Dél-Afrikából érkező panaszok. A száz decibelig mérő iphone-alkalmazás pillanatok alatt kiakadt (egy tanulmány szerint egy idő után már a 85 decibel körüli hangerő is tartós halláskárosodást okozhat), és hasonlóan reagáltak a környéken feltehetően munkájukat végezni próbáló emberek is.

Eleinte csukott ablaknál teszteltük a kivitelezésében amúgy elég gagyi, fröccsöntött műanyag hangszert, de már akkor is egymás után tűntek fel a hajókürtszerű hang forrását kutató arcok a szemközti ház ablakaiban.


Még öt perce perce sem kísérleteztünk, és éppen csak a megtaláltuk az optimális hangerő kifejtésének technikáját, amikor az alattunk lévő emeletről megjelent egy meglehetősen fenyegetően fellépő fiatal nő, heves gesztusokkal közölve, hogy már jelentette a gondnoknak, mi folyik itt.

Ahogy pedig a rövid mulatság után visszatértünk a helyünkre, már ott várt az e-mail az épület üzemeltetőjétől, amely szerint "zajjal járó tevékenységet csak munkaidő után és engedéllyel lehet végezni az épületben!".

Ezúton is elnézést kérünk Pethő kollégától, akit éppen interjúkészítés közben ért a dél-afrikai hangulat.