Donovan: Ellopták a harmadik gólunkat

Vágólapra másolva!
A johannesburgi Szlovénia-Egyesült Államok vb-csoportmérkőzés 2-2-es állásánál a meccset vezető Koman Coulibaly nem adta meg Edu gólját. Senki nem tudja, hogy a mali bíró miért érvénytelenítette a találatot; az amerikai Landon Donovan szerint ellopták tőlük a győzelmet, az Everton edzője, David Moyes szerint két büntetőt is kaphattak volna a tengerentúliak.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak második gólját - egy remekbe szabott lövéssel - megszerző Landon Donovan értetlenül áll a bíró döntése előtt, egyúttal örül csapata talpra állásának. "Büszke vagyok a srácokra, nem sok olyan csapat van, amely 2-0 után így fel tudna állni" - nyilatkozta a Los Angeles Galaxy játékosa, aki az amerikai idény végeztével az Evertonban szerepelt kölcsönjátékosként. "Úgy érzem, hogy ellopták a harmadik gólunkat. Amit én láttam, az egy szép befejezés, egy szép gól volt. Nem tudom, miért fújt a bíró, nem mondott semmit, hogy miért érvénytelenítette a gólt."

Donovan szerint Coulibaly biztosan izgult, mivel ez volt az első vb-meccse: "Összességében nem volt ez rossz, de egy ilyen gólt azért nem lehet elvenni egy csapattól" - tette hozzá.

"Továbbra sem tudjuk, miért érvénytelenítették a harmadik gólunkat. Senki sem tudja. Játékosaim hihetetlen energiákat mozgósítottak, és most hiányolják ennek igazságos eredményét" - mondta Bob Bradley, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya.

Az Everton edzője, David Moyes a BBC Radio 5-nak az élő műsorában így fogalmazott: "A gólszerző nem szabálytalankodott, ráadásul az akció során két 11-est is meg lehetett volna ítélni Angliának, mivel szabálytalankodtak a szlovén védők. Sokkoló döntés."

"Büszke vagyok a csapatomra, mert megmutatta, hogy igenis minőségi játékosok alkotják. Nagyon értékes pontot szereztünk, még akkor is, ha az első félidő kiváló játéka után a másodikban ezt már nem tudtuk megismételni. A bíró egyes ítéletein lehetne vitatkozni, de nem kívánom azokat kommentálni, nem hiszem, hogy befolyásolták volna a végeredményt" - értékelt a meccs után Matjaz Kek, a szlovénok trénere.

A meg nem adott gól 0:38-nál látható:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YTL1Ulo2awd9bZGv


A mérkőzés után többen azt mondták, hogy Coulibalynak a pénteki nemcsak az első, de az utolsó vb-meccse is volt egyben.