Vágólapra másolva!
Az afrikai válogatottak közül az első csoportkörben csak Ghána tudott nyerni, a Fekete Csillagok Ausztrália ellen újabb győzelemben bíznak. A németek elleni vereségből tanultak az ausztrálok: csatárokat is bevetnek a gólszerzés érdekében.
Vágólapra másolva!

A ghánaiaké a torna legfiatalabb átlagéletkorú kerete, de a Szerbia elleni nyitómeccsükön a tavaly U20-as világbajnokságot nyert csapatból csak André Ayew szerepelt a kezdő tizenegyben - és valószínűleg megint csak ő lesz a fiatalok képviselője. Bár Milan Rajevac erősen fontolgatja, hogy két rutinos középpályása, Stephen Appiah és Sulley Muntari közül valamelyiküket betegye a kezdőcsapatba, valószínűbb, hogy a ghánaiak nem változtatnak győztes csapatukon.

"Ausztrália számára ez lesz az utolsó lehetőség. A németek elleni teljesítményük nem téveszt meg, mindenki tudja, hogy az ausztrálok nagy harcosok, sohasem adják fel" - jellemezte ellenfelüket Rajevac. A ghánaiak jobbhátvédje John Paintsil a 29. születésnapját ünnepli szombaton, ami jó előjel, hiszen a szerbek elleni találkozó a kapus Richard Kingson 32. születésnapjára esett. Egész Afrika számára jubileumi lesz a találkozó, hiszen ez a 100. vb-mérkőzés, amin a kontinens válogatottjai érintettek.

Ausztráliában leginkább a kapitányt, Pim Verbeeket okolták a németek elleni súlyos vereség miatt: a holland edző a forradalminak számító 4-6-0-s taktikai felállással küldte pályára együttesét. A csatárfeladatokat két középpályásnak, Richard Garciának és Tim Cahillnek kellett volna vállalnia, de ez nem ment nekik, ráadásul Cahillt ki is állították, így ő nem szerepelhet Ghána ellen. Viszont Joshua Kennedy személyében ott lehet a kezdőben egy vérbeli csatár, és a sérüléséből felépült Harry Kewell is játéklehetőséget kaphat, akárcsak a középpályán Mark Bresciano - Vince Grella sérülés, Carl Valeri pedig a pocsék teljesítménye miatt kerülhet a kispadra.

Várható kezdőcsapatok:
Ghána: Kingson - Paintsil, John Mensah, Vorsah, Sarpei, Annan, K. Asamoah, A. Ayew, K. Boateng, Asamoah Gyan, Tagoe. Szövetségi kapitány: Rajevac.
Ausztrália: Schwarzer - Wilkshire, Neill, Moore, Chipperfield, Bresciano, Culina, Garcia, Emerton, Kewell, Kennedy. Szövetségi kapitány: Verbeek.

www.global-soccer.eu