Botránynak tartják a svájci bíró hazaküldését

Vágólapra másolva!
Nem vezethet több mérkőzést a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon Massimo Busacca, akit a hírek szerint a csoportkörben nyújtott teljesítménye miatt küldött haza a FIFA. A svájciak skandalumról beszélnek.
Vágólapra másolva!

Egy mérkőzés jutott mindössze a svájci Massimo Busacca játékvezetőnek a labdarúgó-világbajnokságon. A svájci vezette az A csoport 2. fordulójában az Uruguay - Dél-afrikai Köztársaság mérkőzést, amelyet a dél-amerikaiak 3-0-ra megnyertek.

Busacca az összecsapáson megítélt Uruguaynak egy kétes büntetőt, és kiállította a hazaiak kapusát, Itumeleng Khunét. A mérkőzés után Carlos Alberto Parreira kapitány azt kívánta, soha többet ne lássa bíráskodni ezt az embert a vébén.

Az egykori játékvezető, a svájci Urs Meier, aki a világbajnokságon a ZDF német csatorna szakkommentátoraként dolgozik, az [origo]-nak azt mondta honfitársáról: "Szerintem ő napjaink legjobb játékvezetője, és neki is minden esélye megvan, hogy megkapja a döntőt."

Tévedett, a FIFA ugyanis kedden délután jelezte, nem számít a továbbiakban Busaccára. Meier a svájci Radio 1-nek nyilatkozva "érthetetlen döntésnek" nevezte a történteket, míg Luigi Ponte, a Svájci Játékvezető Szövetség elnöke szerint "Busacca hazaküldése egyértelmű botrány".

A szűkítés áldozata lett a vasárnap nagyot hibázó uruguayi Jorge Larrionda és az olasz Roberto Rosetti is, így ők is hazautaztak.

A vb hátralévő részére a következő játékvezetők maradtak:
Halil Ibrahim al-Gamdi (szaúdi)
Ravsan Irmatov (üzbég)
Nisimura Juicsi (japán)
Benito Armando Archundia Tellez (mexikói)
Carlos Alberto Batres Gonzalez (guatemalai)
Marco Antonio Rodriguez Moreno (mexikói)
Hector Walter Baldassi (argentin)
Pablo Antonio Pozo Quinteros (chilei)
Oscar Julian Ruiz Acosta (kolumbiai)
Carlos Simon (brazil)
Michael Hester (új-zélandi)
Olegário Manuel Bartolo F. benquerenca (portugál)
Frank de Bleckere (belga)
Kassai Viktor
Wolfgang Stark (német)
Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
Howard Webb (angol)