Ronaldo-szobor, Cannavaro-dal, Rooney-kitüntetés - elhalasztva

Vágólapra másolva!
Az egyik sportszergyártó cég a világbajnokság előtti reklámjában igyekezett a legnagyobb futballsztárokkal kedvet csinálni a dél-afrikai tornához. Bár a vb-nek még korántsincs vége, érdemes megnézni, hogy mit alkottak a népszerű videóban - amelyet a youtube-on eddig 17,8 millióan néztek meg - feltűnt futballisták.
Vágólapra másolva!

(Dőlt betűvel a reklám történetét elevenítjük fel.)

A videó elején Drogba veszi át a labdát gyönyörűen - Dél-Afrikában a legerősebb kerettel rendelkezőnek tartott afrikai csapat, Elefántcsontpart kiesett, a csatár egy gólt lőtt a brazilok elleni vesztes meccsen. Ezzel Drogba a reklám legjobbja címet ki is érdemelte.

Miután Drogba kapura emeli a labdát, Fabio Cannavaro kiollózza azt a gólvonalról - az olaszok aranylabdás csapatkapitánya a vb-n legalább két gólban benne volt, a címvédő végül csoportutolsóként búcsúzott Dél-Afrikától.

A reklám francia-angol meccsének a 90. percében Wayne Rooney ível csapattársa felé, amire lecsap Franck Ribéry, majd az angol csatár visszafut, és remek becsúszással megszerzi a labdát. Rooney ezzel szemben egy gólt sem lőtt, Anglia csak a 16-ig jutott, Ribéry a franciák egyik leggyengébb láncszeme volt, és szintén csoportutolsó lett a csapatával.

http://www.youtube.com/v/idLG6jh23yE&hl=hu_HU&fs=1&


A labdát eztán Ronaldinho veszi át a reklámban, majd biciklicseleket mutat be -
a brazilok ugyan már nyolc közé jutottak az "igazi vb-n", de a hosszú hajú támadó még csak be sem került a vb-keretbe.

Végezetül Cristiano Ronaldo kaparintja meg a labdát, végigcselezi a védelmet, majd rálövi a szabadrúgást - ezzel szemben az igazság az, hogy a vb-n a spanyolok kiejtették a portugálokat, Ronaldo a meccs után köpködött és magyarázkodott.

A reklám jóslatai tehát nem jöttek be: Cannavaróról nem énekelnek dalt, Angliában Rooney miatt nem hívnak minden újszülöttett Wayne-nek és nem is ütik lovaggá, Ribéry nem örül óriásplakáton, Ronaldinhónak nem jelent meg focisulis DVD-je, Ronaldóról pedig nem forgatnak filmet és nem emelnek neki szobrot.

A reklám ettől függetlenül nagyon jó, igaz, a videó közepén Rooney-val pingpongozó Roger Federer is azóta gyengélkedik - hatéves mélypontra jutva kiesett a Roland Garros és a wimbledoni tenisztorna negyeddöntőjében.