Pelé szerint rossz hatással van az argentinokra a bizarr Maradona

Vágólapra másolva!
A brazil legenda ismét odamondott egyet az argentin legendának, mondván: korábbi zűrös magánélete árt a csapatának. A korábbi világbajnok ezzel szemben nagyon jó véleménnyel van a német válogatottról.
Vágólapra másolva!

Pelé a vb elején kijelentette: Maradona csak azért vállalta el a szövetségi kapitányi posztot, mert pénzre volt szüksége. A háromszoros világbajnok brazil szerint az argentin korábbi botrányai - így kokainfüggősége - csakis rossz hatással vannak a csapatára.

Szombaton a vébén eddig remeklő argentinok a szintén rendkívül meggyőző német válogatottal találkoznak Fokvárosban.

"Maradona nem jó edző, a korábbi bizarr életstílusa nem használhat a csapatának" - nyilatkozta Pelé egy német magazinnak.

A 69 éves brazil a fiatal német együttest hozta fel ellenpéldának, amely 4-1-re legázolta az angolokat a nyolcaddöntőben. "Öröm nézni ezt a fiatal csapatot" - mondta Pelé.

"Egyértelműen látni, hogy valami megváltozott a német futballban, és ez már az Euro2008-cal megkezdődött, ahol döntőt játszottak a spanyolokkal. Az olyan fiatalok, mint Mesut Özil vagy Thomas Müller a nagy elődökre, Wolfgang Overath-ra és Pierre Littbarskira emlékeztetnek" - fejtegette Pelé.

"Tudnak cselezni, hajszálpontosan passzolnak, és bármikor tudnak valamilyen meglepetést okozni" - méltatta tovább Löw csapatát a brazil klasszis, aki ugyanakkor úgy érzi, az együttes még túl fiatal egy ilyen nagy torna megnyeréséhez.