Védekező Paraguay vár a kreatív spanyolokra

Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-válogatottnak a vb-negyeddöntőben várhatóan megint egy betonvédelmet kell majd feltörnie, a paraguayiak ugyanis a legutóbbi két mérkőzésükön nem kaptak gólt. Igaz, nem is szereztek.
Vágólapra másolva!

Paraguay először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon, és bár a torna előtt a csapattal kapcsolatban gyakran említették, hogy kiváló csatárokkal rendelkezik, a támadók eddig nem villogtak.

Gerardo Martino kapitány várhatóan megint a kezdő tizenegybe jelöli Roque Santa Cruzt, Nelson Haedo-Valdezt és Lucas Barriost is, annak ellenére, hogy a világbajnokságon egyikük sem tudott betalálni. A dél-amerikaiak ugyanakkor eddig mindössze egyetlen gólt kaptak (még az első meccsükön Olaszország ellen), és a spanyolok ellen is defenzív taktikával lépnek pályára.

"Paraguaynak el kell dugnia a labdát a spanyolok elől" - véli Martino. A szövetségi kapitány szerint a spanyolok általában sikeresen próbálják ráerőltetni játékukat ellenfeleikre, s a tréner azt is elismerte, hogy ha 20 találkozót vívnának egymás ellen, a legtöbbször nem Paraguay nyerne.

"Két különböző stílus összecsapása lesz a mérkőzés. A spanyolok játéka a kreativitáson és a helyzetek teremtésén alapul, a miénk pedig a védekezésen, és a lehetőségek minél jobb kihasználásán" - jelentette ki a paraguayi kapus, Justo Villar. A Japán ellen eltiltás miatt hiányzott Víctor Cáceres várhatóan visszakerül a kezdő tizenegybe, alighanem Nestor Ortigoza kárára.

Az első mérkőzésén Svájc ellen vereséget szenvedett spanyolok ugyanakkor egyre inkább játékba lendülnek, így Vicente del Bosquénak nincs oka változtatni a Portugália ellen szerepelt csapaton. Mindez azt jelenti, hogy a szakvezető továbbra is bízik Fernando Torresben, akinek eddig nem nagyon megy a vébén.

A spanyol szövetségi kapitány érthető módon nehéz találkozóra számít: "Nem gondolkozhatunk azon, hogy ki lesz az ellenfél az elődöntőben, csak a Paraguay elleni mérkőzésre szabad gondolnunk" - bizonygatta Del Bosque.

A párharc győztese az Argentína-Németország összecsapás nyertesével találkozik az elődöntőben.

A várható összeállítások:
Paraguay: Villar - Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel Rodríguez, Vera, V. Cáceres, Riveros, Santa Cruz, Haedo-Valdez, Barrios. Szövetségi kapitány: Martino.
Spanyolország: Casillas - Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila, Sergio Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Fernando Torres, Villa. Szövetségi kapitány: Del Bosque.

www.global-soccer.eu