Torres: Nagy rajongója vagyok a német focinak

Vágólapra másolva!
A Németország elleni elődöntőre készülő spanyol válogatott csatára, Fernando Torres az ellenfél minden játékosát jól ismeri, és a nagy mérkőzés előtt liverpooli csapattársaitól is segítséget kap.
Vágólapra másolva!

Fernando Torres számára biztosan nem tud majd meglepetéssel szolgálni Joachim Löw válogatottja, a Liverpool csatára ugyanis nagyon jól ismeri a német csapatot.

"Nagy rajongója vagyok a német focinak, ismerem minden játékosukat, úgyhogy engem egyáltalán nem lepett meg a jó szereplésük" - árulta el a támadó az ITV Sportnak adott interjúban.

Torres szerint maguk a német szurkolók sem számítottak arra, hogy a csapatuk ilyen messzire fog jutni, ráadásul ilyen remek játékkal.

"Én viszont biztos voltam benne, hogy remekelni fognak" - tette hozzá. "A német válogatott mindig ott van a nagy tornákon a legjobbak között, rendszeresen eljutnak legalább az elődöntőig."

Az esetleg mégis homályban maradó részletekről Torres két liverpooli csapattársa, Steven Gerrard és Jamie Carragher tud hasznos információkkal szolgálni, akik a 4-1-es vereséggel végződött nyolcaddöntőben találkoztak a németekkel.

"Az elmúlt napokban beszéltem Steve-vel és Jamie-vel, igaz még nem a németekről. De most már arra is sor kerül" - ígérte Torres.

Ugyanakkor kérdéses, hogy a csatár egyáltalán játszhat-e a németek ellen. A vébén eddig a spanyolok valamennyi mérkőzésén szerepelt, de még egyszer sem talált a kapuba, és Vicente del Bosque egy óra játék után rendre le szokta cserélni (az első, Svájc elleni csoportmeccsen pedig csak a 61. percben állhatott be). A támadó szerint ebben szerepet játszik, hogy még nincs száz százalékos formában a tavaszi bokasérülése után.

"Nagyon nehéz számomra ez a torna, mert az erőnlétem még nem az igazi, de próbálok meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtani" - fogadkozott.

Torres már csak kabalából is szerencsét hozhat a spanyoloknak: a 2008-as Európa-bajnokság döntőjében ő lőtte a győztes gólt a németek ellen, 2002-ben pedig az U19-es Eb-döntőben rúgott ugyancsak győztes gólt Németországnak.