Cassanóért tüntető olasz szakította meg az elődöntőt

Vágólapra másolva!
Antoni Cassanónak, a Sampdoria labdarúgójának válogatottba való meghívásáért folytat magányos harcot Mario Ferri, aki szerdán beszaladt a pályára a Németország - Spanyolország vb-elődöntő közben.
Vágólapra másolva!

Az olasz fiatalember a mérkőzés 4. percében rohant a pályára vuvuzelát fújva, egy Superman-emblémás pólóban, amelyen a "Cassanót a válogatottba! Megmondtam, Lippi!" felírat volt olvasható. Ferrit a biztonsági őrök kísérték le a pályáról.

Ekkor, mivel a tévén keresztül nem lehetett látni a pólójára írt szöveget, többen azt gondolták, hogy egy szeparatista katalán drukker akciójáról van szó, vagy a berohanásairól hírhedt, spanyol Jimmy Jump (Jaume Marquet Cot) aktivizálta magát.

Később azonban kiderült, hogy ki volt a pólóban és mit üzent, ahogy az is, hogy Ferrinek ez már harmadik ilyen akciója volt - és mindannyiszor Cassanóért kampányolt.

Először 2009. november 14-én az Olaszország - Hollandia barátságos mérkőzésen lépett önkényesen pályára, majd 2010. május 16-án a Sampdoria - Napoli olasz bajnoki mérkőzésén tette tiszteletét a gyepen, miután biztonsági őrnek öltözve kijátszotta az ellenőrzést. A pályán kezet rázott a genovai csapatban játszó Cassanóval is, aki személyesen bízta a biztonsági őrök gondjára, ám Ferrit ez sem mentette meg attól, hogy nyolc évre kitiltsák valamennyi olasz stadionból.

Durban azonban nem Olaszországban van, így Ferrit senki nem akadályozhatta meg, hogy újra kiálljon kedvence mellett. Ahogy minden alkalommal, úgy ezúttal is békésen hagyta, hogy elvezessék.

Egy magányos harc dokumentuma

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=m3jt1bG8Y1rRtPty