A kínaiak 3D-s moziban nézhetik a vb-döntőt

Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint hétfőn hajnalban a kelet-kínai Hangcsou város szerencsés futball-rajongói 3D-s technológiával rendelkező moziban szurkolhatnak a dél-afrikai világbajnokság döntőjét játszó csapatoknak.
Vágólapra másolva!

Kínában az egyetlen élő közvetítésre jogot szerzett mozi, a Lumiere Cinema alapos előkészületeket tett arra, hogy a végső - spanyol-holland - összecsapást a megfelelő minőségben vetítse. Korábban már öt alkalommal kisebb bemutatókat tartott.

Csöcsiang tartomány székhelyén, Hangcsouban a Lumiere Cinema rendelkezik a legnagyobb 3D-s vetítőteremmel. A műfajt a nagy sikerrel bemutatott film, az Avatar kedveltette meg a kínai nézőkkel, s most lesz az első alkalom, hogy kínai mozi 3D-s változatban adja le egy labdarúgó-mérkőzés közvetítését.

Kínában egyébként országszerte nagy érdeklődéssel követték a dél-afrikai torna eseményeit, a hajnali fél háromkor kezdődő meccseket, a televíziós elemzéseket, kommentárokat kitartóan figyelték. A döntőre sok étteremben és szabad téri vetítőt, nagyképernyős televíziót felállított szórakozóhelyen előre helyfoglalásokat kértek.