Mandela körbeautózta a vb-döntő pályáját

Vágólapra másolva!
A döntő előtti mintegy fél órás, látványos show-val búcsúzott a világ futballkedvelőitől a Dél-afrikai Köztársaság, amely egy hónapon át volt házigazdája a labdarúgó-világbajnokságnak. A záróünnepségen ott volt Nelson Mandela is.
Vágólapra másolva!

A johannesburgi Soccer City-stadionban bemutatott énekes-táncos előadást a becslések szerint 500 millióan követték világszerte, a 20.30-kor rajtoló spanyol-holland finálét pedig mintegy 700 millióan látják majd a tévéképernyőkön keresztül.

Forrás: AFP

A lelátón számos prominens személyiség, köztük államfők, királyok, politikusok foglalnak helyet. A záróműsor a szervezők kívánságra hangsúlyosan fiatalos volt, a popsztár Shakira mellett afrikai művészek és a helyi kedvenc, a Freslyground is fellépett. Az egyik csúcspontot egy 780 fős tánccsoport előadása jelentette.

Forrás: AFP

A döntőre a stadionba látogatott az ország első színes bőrű elnöke, a 91 éves Nelson Mandela is, aki feleségével körbeautózta a játékteret, és üdvözölte a mintegy 85 ezer nézőt. A hideg miatt kabátba és sapkába öltözött, Nobel Béke-díjas nemzeti hőst Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke köszöntötte az arénában.

Forrás: AFP