Ribéry nem lesz ott a focivébén

Franck Ribéry francia labdarúgó, brazil foci vb, Brazília
France's forward Franck Ribéry reacts during the FIFA World Cup 2014 qualifying football match France vs Ukraine, on November 19, 2013 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Sérülése miatt nem vehet részt a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságon Franck Ribéry.
Vágólapra másolva!

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya a hét elején még jelölte az utazó keretbe a Bayern München szélsőjét, de korántsem volt biztos a részvétele, mivel deréktáji fájdalmai nem múltak el teljesen. Ribéry múlt szombat óta "célirányos orvosi kezelést kapott, hogy egy héten belül felépüljön", és a francia válogatottnál jelezték, hogy azután dől el, utazhat-e a vb-re.

"Az edzőtáborozás elejére nagy nehezen rendbe hozták, a vizsgálatok megnyugtató eredménnyel zárultak" - mondta Didier Deschamps.

Forrás: AFP/Franck Fife

Az első héten kezeléseken, speciális gyakorlásokon vett részt, ezt folytatta a játékosoknak adott kétnapos pihenő során, majd emelték az edzés intenzitását. Péntek délelőtt azonban - még mielőtt a többiekhez csatlakozhatott volna - futógyakorlatok közben éles fájdalmat érzett. Ezután újabb vizsgálatot végeztek el, és kiderült, hogy romlott az állapota, így Ribéry nem edzhet és nem játszhat a világbajnokságon - ismertette.

Kikerült a keretből Clément Grenier, az Olympique Lyon combsérüléssel bajlódó támadó középpályása is. A két kieső helyére Morgan Schneiderlin, a Southampton és Rémy Cabella, a Montpellier játékosa kerül.

A franciák a hondurasiakkal, a svájciakkal és az ecuadoriakkal találkoznak majd a csoportszakaszban.

A francia keret:
kapusok:
Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Stéphane Ruffier (Saint-Etienne), Mickael Landreau (Bastia)
védők:
Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint-Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid)
középpályások:
Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Rémy Cabella (Montpellier), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Morgan Schneiderlin (Southampton), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
csatárok:
Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Rémy (Newcastle United)