Vezéráldozatok lesznek a spanyol válogatottban

Arjen Robben (Hollandia), Gerard Pique (Spanyolország), foci, foci-vb
BRAZIL, Salvador : Netherlands' forward Arjen Robben (R) vies with Spain's defender Gerard Pique during a Group B football match between Spain and the Netherlands at the Fonte Nova Arena in Salvador during the 2014 FIFA World Cup on June 13, 2014. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
Három alapember, három világ- és Európa-bajnok viszi el a balhét a spanyoloknál a hollandok elleni 5-1-es vereség után. A Marca információja szerint Xavi, Piqué és David Silva kimarad a Chile elleni kezdőcsapatból. Vicente del Bosque felgyorsítja a csapatát.
Vágólapra másolva!

Gerard Piqué-ből bohócot csinált a holland támadósor, a Barcelona középső védőjét könnyűszerrel futotta le Arjen Robben és Robin van Persie. Egy másik Barcelona-játékosnak, a középpályás Xavi Hernandez futómennyiségét, és főképp a gyorsaságát érte kritika.

A Barca és a spanyol válogatott agytrösztje meglepően passzív volt a spanyolok első csoportmeccsén, képtelen volt diktálni a ritmust. David Silva sem emlékeztetett a legszebb napjaira, kihagyott egy hatalmas helyzetet még 1-0-s spanyol vezetésnél. Del Bosque kapitány és az egész spanyol szaksajtó meghatározó fordulatként jellemezte a kimaradt ziccert.

Ha igazak a hírek, Del Bosque megbontja a csapatát. A változtatás kárvallottja a nevezett három játékos, Piqué, Xavi és David Silva lesz. A Marca szerint a kapitány eldöntötte, hogy a védősorban a Bayern München futballistája, Javi Martinez lesz Piqué helyettese.

Piqué nem bírt Robbennel Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Xavit az Atlético Madriddal spanyol bajnokságot nyert Koke pótolja, míg David Silva helyén a Barcelona világ- és Európa-bajnok szélsője, Pedro kezd kedden Chile ellen. Érdekes módon Del Bosque nem változtat a kapusposzton, a hollandok ellen legalább két gólban ludas Iker Casillas továbbra is élvezi a bizalmat.