Feloldották a vulkáni hamu miatt elrendelt hazai légtérzárat - képgaléria

Vágólapra másolva!
Sok turistát vonzott a dél-izlandi Eyjafjallajökull vulkán szerdai kitörése, amely elől 800 embert ki kellett telepíteni a tűzhányó környékéről. A vulkán mellett fekvő felolvadt gleccser miatt a helyiek áradásokkal küszködnek, míg a levegőbe került hamufelhő miatt az európai légtér nagy részét kellett lezárni. Péntek éjszaka hazánkat is elérte a hamufelhő, ezért a Nemzeti Közlekedési Hatóság a teljes magyar légérre repülési tilalmat rendelt el, melyet hétfőn délben oldottak fel. Nézze meg képösszeállításunkat!
Vágólapra másolva!

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Lassan újraindulhat az európai légiközlekedés, több országban feloldották a tilalmat. Magyarország légterét korábban részlegesen, majd hétfő délben teljesen megnyitotta a légiforgalmi hatóság. Kattintson a képre!

Forrás: AFP
Bajba kerülhetnek a kenyai virágtermelők, mert a vulkáni hamu okozta légtérzárlat miatt nem tudják időben Európába szállítani a vágott virágot. Mivel nem tudják elérni legfontosabb felvevőpiacukat a túl sokáig tárolt virág eladhatatlanná válik. További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Péntek este hét órától 24 órás repülési tilalom lép életbe a magyar légtérben is. További képekért kattintson!

Forrás: AFP
Európaszerte komoly fennakadásokat okoz a vulkáni hamu a légiközlekedésben. Kattintson a fotóra a képgalériáért!