A World Press Photo kiállításon az [origo] fotó hirdetésén szereplő képek

Vágólapra másolva!
Ha Ön ezt a cikket olvassa, akkor feltűnt az [origo] fotórovatának a hirdetése az idei World Press Photo kiállításon a Néprajzi Múzeumban. A hirdetésen látott képekről tudhat meg itt többet és megnézheti azokat a képriportokat és multimédiás anyagokat, melyek keretében a hirdetés képei eredetileg megjelentek az újságban.
Vágólapra másolva!

Hajdú D. András

Roma kislány áll a sínek között egy engedély nélkül épült nyomornegyedben a romániai Nagybányán, 2012. augusztus 6-án Fotó: Hajdú D. András [origo]

A fotó az első Magyarországon megjelent interaktív riport része, Hajdú D. András képeivel egy olyan nagybányai nyomortanyát mutat be, ahol a körülmények embertelenek, a gyerekek a fertőben játszanak, háborúztak már patkányokkal, de a serénykedő lakók életét megkeserítik a naplopók is, akik csak akkor bújnak elő, amikor már enyhül a tikkasztó hőség. A romániai Nagybánya szélén elterülő, szeméttengerben úszó, vasúti sínnel kettévágott nyomortelepről több családot is egy volt vegyi üzemben kialakított lakásokban helyeztek el. A képre kattintva éri el a riportot, melyben a szomszéd álláspontját, és a telep három lakóját is megismerheti!

Tuba Zoltán

Berecz Zsombor vitorlázó hozza egyenesbe felborult hajóját a Balatonon, a londoni olimpiára való felkészülése során, 2012. április 27-én. Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Tuba Zoltán még az olimpiára való felkészülés során készítette hangos riportját Berecz Zsomborról, akit első nemzetközi versenyén rommá verték az ellenfelek, Peking előtt abba akarta hagyni a vitorlázást, a családja beszélte le róla. Szerinte jelenleg övé az egyik legjobb hajó a mezőnyben, ami azonban az olimpián könnyen visszaüthet. A sportágát annyira összetettnek látja, hogy néha nem is érti, és bár londoni vetélytársai szinte mind a tenger mellől jönnek, azt ígéri, ő lesz a meglepetésember. A hangos fotóriportot a képre kattintva nézheti meg!

Pályi Zsófia

Asszonyok fésülködnek Ilha de Mozambique (Mozambik-sziget) tengerpartján. Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Elhagyott szellemvárosban táncoló, fehérre mázolt fekete asszonyok, macsetével járőröző házi szolgálók és böfögéssel átszellemülő kuruzslók adják a világ egyik legszegényebb országának megannyi arcát. Az Afrika délkeleti partján elnyúló Mozambik öröksége ijesztő és varázslatos világ, amelyet Pályi Zsófia egy hátizsákkal és egy fényképezőgéppel járt végig. A cikket, a kapcsolódó hangos fotóriportot és a további galériákat a képre kattintva nézheti meg!