Virágzik az ehető növények piaca Tunéziában

Forrás: AFP/Fethi Belaid
1/8
Sonia Ibidhi, egy 42 éves újságíró, aki a biogazdálkodás szerelmese lett, böjtfű növényeit mutatja 2021 januárjábanForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
2/8
Farmján ehető virágokat termel, Tunézia északnyugati partvidékén, Tabarka városábanForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
3/8
A tunéziaiak előszeretettel használnak bizonyos növényeket ételeik elkészítéséhez. Akár hozzávalóként, vagy díszítéskéntForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
4/8
Néhány édességet szárított rózsaszirommal készítenek, míg a levendulát szárítva, fűszerként használják, például a kuszkusz ízesítéséreForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
5/8
A friss virágok felhasználása változatos. Levesek, saláták, teák elkészítéséhez egyaránt használjákForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
6/8
Bassem Bizid tunéziai séf ehető virágokkal készít el különböző ételeket egy luxusszállodában, Gunnartban, a főváros Tunisz előkelő északi külvárosában, 2021 februárjábanForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
7/8
Ehető virágok Bassem Bizid séf konyhájánForrás: AFP/Fethi Belaid
Forrás: AFP/Fethi Belaid
8/8
Forrás: AFP/Fethi Belaid