Kiderült, ki lett 2021 legjobb étterem-tulajdonosa a világon

Forrás: AFP/Ed Jones
1/10
Daniel Boulud Manhatten-i éttermének irodájában, a 'Daniel'-ben. A már közel 40 éve New Yorkban élő francia séfet választotta meg a Les Grandes Table du Monde a világ legjobb étterem-tulajdonosánakForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
2/10
A szövetség szerint - mely a világ top 184 éttermét képviseli - a lyoni születésű séf, aki 1982-ben költözött New Yorkba, " sok észak-amerikai számára testesíti meg az igazi francia gasztronómiát, vagy akár magát a gasztronómiát is". Daniel Boulud ételei elkészítésben és textúráiban franciák, amerikai alapanyagokból és ízekkelForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
3/10
A New York-i 'Daniel' nevű éttermén kívül - mely két Michelin csillaggal is büszkélkedhet - a séfnek több étterme is van az Egyesült Államokban, Kanadában, Dubaiban, Szingapúrban és a BahamákonForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
4/10
Bould az AFP-nek adott interjújából kiderült, hogy az évek során kapott kitüntetések közül ez a legutóbbi a "szakmai elhivatottság és a kollégáktól jövő barátság és támogatás igazi jelét" képviseliForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
5/10
A koronavírus Boulud-ot sem kímélte, több egységét is be kellett zárni, de a 'Daniel' töretlenül üzemelt a járvány időszak alatt is, kültéri fedett teraszokat hoztak létre, télen fűtéssel, nyáron pedig légkondicionálóssal és élő zenével, hogy az étterem közönsége ne szenvedjen hiánytForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
6/10
A világjárványból felépülni látszódó világban Boulud úgy gondolja, hogy New York továbbra is " a világ öt legvonzóbb városa közé tartozik és fog tartozni" és mindig előkelő helyet fog elfoglalni a francia gasztronómiaábanForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
7/10
Mint az Egyesült Államok gazdasági és kulturális fővárosa, egy 8,5 millió lakosú kulturális mozaik, New York 183 francia étteremtulajdonosnak ad otthont a francia konzulátus adatai alapjánForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
8/10
Boulud elmondása szerint szerelmes New Yorkba és mint amerikai állampolgár még mindig azzal büszkélkedhet, hogy "a legfranciább francia szakács az Egyesült Államokban" köszönhetően a "konyhának, , amelynek vannak francia vonatkozásai, de folyamatosan fejlődik"Forrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
9/10
Éttermében, a 'Daniel'-ben a vacsora ára körülbelül 300 dollár egy főre, mely tartalmazza az ital és az étel árátForrás: AFP/Ed Jones
Forrás: AFP/Ed Jones
10/10
"A vendégek jól akarják magukat érezni, bor mellett akarnak kicsit beszélgetni, ki akarnak mozdulni. Rendszeresen látunk arcokat, törzsvendégeink hűségesek az étteremhez, ami megnyugtat minket és jó visszajelzést ad", mondja Daniel Boulud, aki most már alig várja az ázsiai és európai vendégek visszatérését isForrás: AFP/Ed Jones