Különleges felvételek: tömeges kimcshikészítés Dél-Koreában

Forrás: AFP/Anthony Wallace
1/12
Résztvevők egy előadót hallgatnak, mielőtt hozzálátnak egy hagyományos koreai étel, a kimcshi elkészítésénekForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
2/12
Az ételt a környék rászorulói számára készítették, majd osztották szétForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
3/12
Közös fotó kimcshikészítés előttForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
4/12
A kimcshi a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen részeForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
5/12
Legfontosabb összetevői a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborkaForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
6/12
A kimcshi erjesztéssel készülForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
7/12
Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest és sült rizses egytálételt isForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
8/12
A kimcshit a világ egyik legegészségesebb ételének tartják a dietetikusokForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
9/12
A kimcshiben kimutatták a tejsavbaktériumok egy fajtáját, melyet Lactobacillus kimchii névre kereszteltekForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
10/12
A kimcshit hagyományosan nagy mennyiségben késő ősszel készítették télre eltenni, ezt az időszakot kimdzsangnak nevezikForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
11/12
A kimcshi különböző változatait aszerint különböztetik meg, hogy milyen zöldségféléből készülnek, illetve hogy melyek a fűszerezésére használt legfőbb összetevőkForrás: AFP/Anthony Wallace
Forrás: AFP/Anthony Wallace
12/12
A szöuli kimcshimúzeum 187 történelmi, valamint ma is létező változatát különíti elForrás: AFP/Anthony Wallace