Az Austrian Airlines kedden nyilvános vételi ajánlatot tett a Lauda Air részvényeire, miután január végén 4,9 százalékot vásárolt a légitársaságból. Így részesedése 54,52 százalékra emelkedett és a törvény szerint ekkor ajánlatot kell tennie a többi részvényre is. Az AA szerint a Lauda Air-nek a jövőben a charterjáratokra, illetve a menetrendszerű forgalomban a turizmus kiszolgálására kell összpontosítania.

 Nicki Lauda eltávolítása után az Austrian Airlines igyekszik felvásárolni a csoportjához tartozó Lauda Air légitársaság maradékát is. Az AA kedden nyilvános vételi ajánlatot tett a Lauda Air részvényeire, részvényenként 7,60 euróért, illetve részvényvásárlásra jogosító jegyenként 5,30 euróért.

Az Austrian Airlines január végén 4,9 százalékot vásárolt a Lauda Airből az SKWB Schöllerbanktól, ezzel a közvetlen és a közvetett részesedése 54,52 százalékra emelkedett, és így, törvény szerint, ajánlatot kell tennie az összes többi részvényre is. Az ajánlat szerdától érvényes, március 27-ig. A Lauda Airben 8,94 százaléka van a Lufthansának, 6,24 százalék közkézi, a többi pedig Nicki Lauda magánalapítványának tulajdona.

Az Austrian Airlines közleménye szerint a vételt saját erőből fedezik. Hozzátették, hogy a Lauda Airnek a jövőben a charterjáratokra és a menetrendszerű forgalomban a turizmus kiszolgálása kellene összpontosítania, mert ebben a szektorban erősítheti most is jó piaci pozícióját.

Déli egy óra után az Austrian Airlines részvénye 16,00 euró volt a bécsi értéktőzsdén, 0,5 százalékkal jobb a hétfői zárónál. A részvény 15,94 eurón nyitott. A Lauda Air részvénye változatlan 7,70 euró volt, a jogosító jegyek viszont a hétfői záráshoz képest 1,76 százalékkal 5,19 euróra drágultak.

(MTI)

Ajánlat:

Austrian Airlines

Lauda Air