Csökkenti árait a Pannon GSM

2001.07.26. 10:36

A Pannon GSM Távközlési Rt. átalakítja árait, és május 8-tól a számlás előfizetőinek (post-paid) jelentős kedvezményeket ad - közölte Király István, a társaság marketing-igazgatója csütörtökön.

A számlás előfizetőkkel kapcsolatos árcsökkentés hátterében az áll, hogy az elmúlt időszakban megváltoztak a telefonálási szokások, s egyre vonzóbbá váltak a társaság által nyújtott előre fizetett (pre-paid) Praktikum-csomagok - mondta Király. Bizonyos típusú percdíjak a lakosság által leginkább kedvelt Minimum-csomag esetében csökkennek, és két órával rövidebb lesz a csúcsidő.

Az üzleti előfizetők körében népszerű Optimum-csomagban a csúcsidő vége az eddigi 18 óra helyett 19 óra lesz, miközben a hálózaton belüli hívások percdíja 1 forinttal, a vezetékes hálózatba irányulóké 4 forinttal csökken percenként. Ezzel szemben a más mobilhálózatokba irányuló hívások díjai emelkednek - tette hozzá Király. Ezentúl az Optimum-csomag használói bizonyos percdíj felhasználását követően akár 30 százalékos kedvezményt is kaphatnak a Pannon GSM-től.

A marketing-igazgató szerint az árváltozások nem csökkentik, illetve növelik a Pannon GSM idei tervezett árbevételét; az árszerkezet átalakítását alapvetően az előfizetői igényekhez való alkalmazkodás tette szükségessé. Ezen belül is a számlás előfizetői kör számára kíván a cég vonzóbb ajánlattal előállni.

Április végén a társaságnak 1,415 millió ügyfele volt, akiknek több mint fele pre-paid csomaggal rendelkezett. Egy-egy előfizető átlagosan 150 percet beszél, az új előfizetők azonban 6 hónap alatt érik el ezt a szintet.

(MTI)

Ajánlat:

Pannon GSM

A hazai mobilszolgáltatók készülékárai

A hazai mobilszolgátatók pre-paid rendszerű szolgáltatásai

Összehasonlító táblázat I. (Mobil pre-paid kártyák)

Összehasonlító táblázat II. (Mobil pre-paid kártyák)

Mobiltelefon előfizetői szerződés felmondása

Korábban:

5 millió mobil-előfizető lesz az év végén
(2001. március 30.)

Westel: egymillió a pre-paid ügyfelek száma
(2001. március 1.)

Másfélmillió Westel Mobil előfizető
(2000. december 14.)

Pannon GSM: 1,1 millió előfizető
(2000. december 11.)