A bauMax, osztrák áruház-lánc az elmúlt évben 10,5 milliárd schilling forgalmat ért el, amelyre még nem volt példa a cég történetében. A hét kelet-európai országban működő vállalat az elkövetkező három évben 29 új áruház építését tervezi a térségben, és így százra emelkedik a bauMax-áruházak száma.  Martin Essl, a cég igazgatója elmondta, hogy a bauMax a jövőben elsősorban az építkezőknek szánt építőanyagok árusítására koncentrál.

A bauMax barkácsáruház-lánc 2000-ben 14 százalékkal 10,5 milliárd schillinges rekordra növelte forgalmát, üzemi eredménye pedig 12,4 százalékkal 274 millió schillingre nőtt - közölték az osztrák cég vezetői Bécsben.

A forgalom a cég ausztriai hálózatában 6 százalékkal nőtt, ám a kelet-európai országokban - amelyek közül hétben, így Magyarországon van jelen a bauMax - a növekedés 31 százalék volt. A következő három évben a cég a hét országban egymilliárd schillinges befektetéssel 29 új áruházat szándékozik építeni, s ezzel kereken százra növekszik a térségben a bauMax áruházak száma. Az összes bauMax áruház számát a tervek szerint öt év alatt a jelenlegi 115-ről 180-ra bővítik.

Az idei év első negyedében a bauMax-csoport 13,9 százalékkal 2,4 milliárd schillingre növelte forgalmát, adózatlan eredménye pedig 9,8 százalékkal 13,6 millió schillingre nőtt. Az idei év egészére a bauMax kétszámjegyű forgalomnövekedésre, valamint az üzemi eredmény javulására számít.

Martin Essl, a bauMax elnöke elmondta: a vállalat kereskedelmi súlypontját a végfogyasztó építkezőknek szánt építőanyagokra helyezi, s áruházaiban a terület 15-20 százalékát ilyen termékeknek szenteli majd. Az első hat áruházban ez már meg is valósult, s ezekben jelentős mértékben nőtt a forgalom.

(MTI)

Ajánlat:

bauMax