Nőtt a betéti kártyás fizetések száma Európában

2002.01.09. 10:54

Míg 2001. január 1-jén a pénzkiadó automatákon keresztül bonyolított tranzakciók száma 146 százalékkal növekedett és elérte a 492 340-et Európában, az idei év első napján az emberek inkább betéti kártyáikkal egyenlítették ki a szilveszteri mulatozás számláit - áll a Europay International közleményében.

A cég közleménye szerint Európában az év első napján 740,280 MasterCard és Maestro fizetést engedélyeztek, ami az előző év ugyanezen napjához hasonlítva 20 százalékos növekedést jelent.

1999. januárja óta lehet euró folyószámla alapú bankkártyát használni, és a Europay International a hároméves átállási időszak alatt több mint 18 millió eurós tranzakciót dolgozott fel. Ez a tavalyi év szeptemberéig átlagosan 1 százalékos emelkedést jelent az összes forgalmat tekintve. Azóta az eurós tranzakciók száma havonta 40 százalékkal emelkedett, mivel a kereskedők drámai gyorsasággal vezették be az új valutát üzleti életükbe.

A Europay International kártyáit az euróövezet országaiban mintegy 5 millió kereskedő fogadja el, és 194 millió kártyabirtokost tartanak nyilván a valutaunió országaiban.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Europay